"Am primit ameninţări cu moartea şi cu schilodirea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul consilier guvernamental Fănel Pavalache a rupt tăcerea, ieri, pentru prima dată de când a fost eliberat din penitenciar. El a adus acuze foarte grave fostului premier Adrian Năstase şi a

Fostul consilier guvernamental Fănel Pavalache a rupt tăcerea, ieri, pentru prima dată de când a fost eliberat din penitenciar. El a adus acuze foarte grave fostului premier Adrian Năstase şi a susţinut că a fost ameninţat în nenumărate rânduri.
Pavalache, martor denunţător în procesul în care senatorul PSD şerban Mihăilescu este acuzat de luare de mită, a susţinut, ieri, în faţa judecătorilor instanţei supreme că şpaga ar fi trebuit să ajungă la fostul premier Adrian Năstase.
"şerban Mihăilescu, instrumentul lui Năstase"
"Îl consider pe şerban Mihăilescu un instrument al fostului prim-ministru, Adrian Năstase", şi-a început seria dezvăluirilor Pavalache. El a confirmat în instanţă că îşi susţine în totalitate declaraţiile date în anchetă şi denunţul făcut la DNA. Fostul consilier a povestit, timp de peste trei ore, cum l-a cunoscut pe şerban Mihăilescu, cum a intrat în PSD şi în guvern şi cum a dat şpagă nouă arme de vânătoare pentru a fi menţinut şi promovat în funcţii. El a arătat instanţei supreme că vrea să primească înapoi peste 100.000.000 lei, valoarea armelor oferite drept mită.
Un miliard de lei pentru PDSR
Fănel Păvălache a mărturisit că a aderat la PDSR şi a sponsorizat partidul cu o sumă considerabilă, pentru a scăpa de controalele tendenţioase făcute de organele statului la societăţile sale. "şerban Mihăilescu mi-a spus că Adrian Năstase i-a comunicat că suma de un miliard de lei este o sumă rezonabilă", a afirmat Pavalache. Potrivit acestuia, banii i-au fost daţi, fără martori, lui şerban Mihăilescu. Locul tranzacţiei: biroul lui Adrian Năstase din Camera Deputaţilor. Pavalache a povestit cum legătura dintre el şi şerban Mihăilescu s-a întărit când, cu ocazia campaniei electorale din 2000, l-a însoţit pe acesta şi pe Adrian Năstase în Moldova. Tot atunci, şerban Mihăilescu i-ar fi propus, şi el a acceptat, să ocupe un loc în viitorul aparat guvernamental.
Necazurile lui Fănel Pavalache cu Adrian Năstase ar începe, conform propriilor declaraţii ale fostului consilier guvernamental, din anul 2001. "şerban Mihăilescu mi-a spus că fostul premier Adrian Năstase doreşte ca să-i achiziţioneze 11 arme de vânătoare de bună calitate şi performante". "Am înţeles că aceasta este dorinţa fostului premier şi că această dorinţă să fie îndeplinită Era îndeobşte cunoscut în Palatul Victoria că este bine să onorezi solicitările făcute de Adrian Năstase pentru a fi menţinut şi promovat în funcţie", a afirmat Fănel Pavalache.
Până acum a tăcut de frică
Întrebat de ce a făcut aceste acuzaţii atât de târziu, Pavalache a susţinut că a fost ameninţat în nenumărate rânduri. "Am trăit temerea că, dincolo de retragerea sprijinului politic acordat, vor exista consecinţe foarte grave

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite