Toţi primarii din Satu Mare, audiaţi de DNA, în ordine alfabetică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarii din Satu Mare care au primit fonduri de la guvern, din fondul de rezervă, la sfârşitul anului 2006, au fost chemaţi la DNA să dea socoteală despre felul în care au cheltuit banii

Primarii din Satu Mare care au primit fonduri de la guvern, din fondul de rezervă, la sfârşitul anului 2006, au fost chemaţi la DNA să dea socoteală despre felul în care au cheltuit banii destinaţi pentru drumuri şi reabilitarea şcolilor.

Seria audierilor primarilor de Satu Mare s-a încheiat săptămâna trecută cu primarii din localităţile Târşolţ, Vetiş, Valea Vinului şi Viile Satu Mare. Edilii au fost audiaţi de procurorii anticorupţie în ordinea alfabetică a localităţilor pe care le administrează în acest judeţ.

"S-au interesat unde au fost cheltuiţi banii"

Primarul liberal al localităţii sătmărene Târşolţ, Grigore Pop, ne-a declarat ieri că a fost citat la audieri prin postul de poliţie local şi că a dus la DNA "un sac de documente, dar mai trebuie să ducă din nou". "Am stat 40 de minute. S-au interesat unde au fost cheltuiţi banii, cum am rezolvat cheltuirea lor, dacă nu a fost trafic de influenţă pe lângă Consiliul Judeţean sau Prefectură, vor să vadă documentele de licitaţie, contractele. Treaba-i destul de ciudată", consideră primarul din Târşolţ.

"Sunt ceva discuţii, că ar putea fi legat de activitatea preşedintelui Consiliului Judeţean, Tiberiu Szabo", mai crede primarul Pop. Jozsef Pap, primarul independent al localităţii Viile Satu Mare, este şi el nedumerit. "Am stat 20 de minute. Le-am arătat că, din cele 200.000 primite, am cheltuit 120.000 cu un drum comunal, iar 80.000 am returnat", ne-a spus primarul din Viile.

Biroul Teritorial al DNA Satu Mare a refuzat ieri să comenteze audierile la care au fost chemaţi primarii din acest judeţ, până când nu vor fi finalizate cercetările. (Alice Baciu)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite