Un consilier prezidenţial s-a îmbogăţit, în 2006, făcând afaceri cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Oficiului pentru Informaţii Integrate din cadrul Comunităţii Naţionale de Informaţii (CNI), consilierul de stat Daniel Moldoveanu, s-a îmbogăţit cu circa 130.000 de euro în anul

Şeful Oficiului pentru Informaţii Integrate din cadrul Comunităţii Naţionale de Informaţii (CNI), consilierul de stat Daniel Moldoveanu, s-a îmbogăţit cu circa 130.000 de euro în anul 2006, una dintre firmele sale beneficiind, în acel an, de un controversat contract cu STS. Moldoveanu şi-a publicat cu mare întârziere declaraţia de avere - abia la mijlocul lunii aprilie 2007 - şi a consemnat faptul că, anul trecut, firmele i-au adus dividende de 444.773 lei. Presa a relatat, în toamna anului trecut, că firma Total Systems Communications, la care Moldoveanu era acţionar majoritar, a încheiat, în iulie 2006, un contract cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS). Valoarea contractului era de 33 miliarde de lei vechi (circa un milion de euro) şi a fost încheiat prin negociere directă. Preşedintele Traian Băsescu a preferat să ignore acest posibil conflict de interese în care se afla şeful Oficiului de Informaţii Integrate şi a declarat doar că Parchetul şi poliţia "nu au decât să controleze" afacerile consilierului său.

Ciudat este că, acum, două din firmele lui Moldoveanu - Total Systems şi Total Systems Communication - au dispărut pur şi simplu din declaraţia de interese. El mai este însă acţionar la alte cinci firme. Legea privind declaraţiile de avere cere înregistrarea oricărei tranzacţii peste 1.000 de euro, dar Moldoveanu nu menţionează absolut nimic în declaraţia din 16 aprilie. Potrivit ghidului privind publicarea declaraţiilor de avere, publicat pe site-ul Ministerului Justiţiei, declaraţiile de avere trebuie actualizate anual "în situaţia dobândirii unor bunuri". Termenul de actualizare este 31 decembrie a fiecărui an.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite