4 milioane lei pentru revizia avionului prezidenţial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
4 milioane lei pentru revizia avionului prezidenţial
4 milioane lei pentru revizia avionului prezidenţial

Romavia a cerut suplimentarea bugetului cu patru milioane de lei din rezerva Guvernului. Motivul invocat pentru această solicitare fost lipsa banilor necesari  pentru efectuarea de zboruri speciale după luna septembrie şi pentru plata reviziei anuale a aeronavei prezidenţiale Boeing 707.

Potrivit directorului, Adrian Goleanu, Revizia anuală a aeronavei Boeing 707 a fost executată în trimestrul II şi "a fost achitată parţial”.

O parte din bani vor fi folosiţi şi pentru cheltuielile cu pregătirea la sol sau în zbor şi licenţierea personalului navigant destinat executării zborurilor speciale, a explicat directorul Romavia.

Întrebat dacă banii primiţi din rezerva Guvernului vor fi suficienţi pentru desfăşurarea activităţilor Romavia până la sfârşitul anului, Adrian Glodeanu a dat un răspuns negativ.

Într-un comunicat al companiei, citat de NewsIn, se precizează că "Regia Autonomă Romavia a cerut suplimentarea bugetului "întrucât diminuarea drastică (cu peste 57%) a sumei prevăzută iniţial în bugetul de venituri şi cheltuieli al regiei pentru anul în curs, face imposibilă continuarea activităţilor de zboruri speciale după luna septembrie 2009”.

Reamintim că bugetul Ministerului Apărării Naţionale va fi suplimentat cu patru milioane de lei din rezerva bugetară aflată la dispoziţia Guvernului, banii urmând să ajungă la Compania Naţională Romavia, conform unei hotărâri a Guvernului, publicată ieri în Monitorul Oficial.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite