Azi în presă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza financiară, ecoul ei în portofelele românilor şi mitingurile salariaţilor sunt subiecte nelipsite astăzi din presa românească. Recomandare pentru cei cu nervii sensibili: citiţi interviul cu Petru Popescu, ar putea fi remediul pentru durerile de cap provocate de actualitate.

Evenimentul Zilei:  Premierul Tăriceanu, faţă în faţă cu Salariada.
Aproximativ 15.000 de sindicalişti vor protesta mâine, în Capitală, faţă de salariile mici şi condiţiile grele de muncă din România. Oamenii vor participa la miting în Piaţa Constituţiei şi la un marş în jurul Palatului Parlamentului.

Gândul: Leul slab umflă preţul mâncării
.
Acciza la combustibili, ţigări, cafea şi băuturi alcoolice va fi cu 11,2% mai mare din cauza diferenţei de curs. Preţul mai mare la combustibili va scumpi, mai ales, pâinea, zahărul şi laptele; românii ar putea să dea cu o treime mai mult pentru o franzelă.

ZF: Leul este sub presiune, iar bancherii fac recomandări de moderaţie în consum.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, afirmă că exista un risc limitat de contaminare a sistemului bancar românesc ca urmare a turbulenţelor de pe pieţele financiare internaţionale.

Cotidianul: Astăzi intrăm în zodia creditelor reduse
Astăzi expiră perioada de 45 de zile pe care instituţiile de credit şi o parte a in­­­­sti­­­­­­­­tutiilor financiare ne­­­bancare din Ro­­­­­mâ­­­­­nia au avut-o la dispoziţie pentru a ela­­­­­­bora nor­­­­mele de creditare în con­­­­for­­­­­mi­­­­­tate cu noul regulament al Băncii Naţ­­­­­­­ionale.

România Liberă: Agenţiile imobiliare mici se află în pragul falimentului
Criza financiară a paralizat piaţa imobiliară românească. Firmele mici de tranzacţii imobiliare au trei opţiuni: să suspende activitatea, să dea faliment sau să caute un partener mai puternic. În Bucureşti, tranzactiile au scăzut cu 40%.

Bechtel turcesc cu apă rece

Dacă iniţial autorităţile române promiteau locuri de muncă la compania americană, s-a dovedit că Bechtel preferă turcii. Reporterii „Adevărul” au intrat în “lagărul Bechtel” de la Chiribiş, judeţul Bihor. Imaginile surprinse sunt statice, pentru că aproape nimeni nu munceşte.Cei 415 km de autostradă sunt gata numai pe hârtie.

România Liberă: Românii reduc media speranţei de viaţă în UE

În preajma aderării României şi Bulgariei la Uniunea Europeană, organismul european de statistică, Eurostat, a contabilizat plusurile şi minusurile extinderii cu cele două state foste comuniste. Românii trăiesc mai puţin din cauza alimentaţiei insuficiente de care au beneficiat pe vremea dictatorului Ceauşescu şi a stresului la care au fost supuşi după căderea regimului "roşu".

Jurnalul Naţional:  "Sunt un plagiator al propriului meu destin" -Petru Popescu

S-a întors. Avid de România, din care n-a plecat, de fapt, niciodată cu totul şi totodată păşind în necunoscut. Definitiv tânărul scriitor Petru Popescu s-a întors să ne cucerească. Şi o face cu zâmbetul larg pe buze. În fond, are toate cheile la el. E specialist în dragoste.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite