Azi în presă: Inundaţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Nu vreau să merg. Nu mai candidez la Botoşani", scrie Cotidianul , care s-a interesat cum se implică parlamentarii români din Moldova în rezolvarea problemelor sinistraţilor. "Sunt în

"Nu vreau să merg. Nu mai candidez la Botoşani", scrie Cotidianul , care s-a interesat cum se implică parlamentarii români din Moldova în rezolvarea problemelor sinistraţilor. "Sunt în Bucureşti. Ce să caut la Bacău? Nu a început campania electorală", a afirmat un deputat.

Evenimentul Zilei încearcă să găsesească o cauză pentru aceste dezastre şi îl citează pe ministrul Mediului, care spune că, "în ceea ce priveşte investiţiile, bugetul de stat şi societatea nu pot suporta mai mult decât s-a alocat.

Ministrul Cristain David dă vina pe ucraineni, scrie Gândul . Iar guvernul a cerut autorităţilor de la Kiev să permită accesul unor hidrologi ca să studieze de aproape Siretul şi Prutul.

România Liberă scrie despre legea asigurării obligatorii a locuinţelor împotriva dezastrelor naturale, care stă blocată în Parlament de mai bine de o jumătate de an. "Nu ştim nici dacă este constituţională obligativitatea acestei asigurări", afimat vicepreşedintele comisiei care se ocupă de lege.

Sub titlul "Disperare pregnantă", Jurnalul Naţional face o retrospectivă a zilei de ieri în zonele inundate: "…înfometaţi şi însetaţi, oamenii se confruntă acum cu pericolul de epidemie, cu lipsa apei potabile şi a alimentelor, după ce le-au fost distruse casele, fîntînile, terenurile agricole, grădinile, păşunile şi tot ce agonisiseră".

Şi Ziua face o resptrospectivă a zilei de ieri şi scrie că "Inundaţiile din Ucraina au atins cote nemaivăzute în ultimii 100 de ani, iar puhoaiele vor ajunge curând la noi. Nord-estul României este deja înecat de două valuri venite de la graniţa nordică".

Cronica Română satirizează preocuparea autorităţilor faţă de inundaţii: "Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu mimează preocuparea".

Iar 7 Plus scrie că "Băsescu şi Tăriceanu ţin lecţii de morală şi inteligenţă… . Între două poduri luate de viituri şi zeci de case inundate, şeful statului a dănţuit alături de soţie la o nuntă în Valea Jiului".

Citiţi şi:

Blestemul apelor

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite