Am premiat-o pe fata care a "înverzit" ASE-ul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liana Buzea a primit Premiul Special "Adevărul Verde" la Gala Societăţii Civile Cele mai bune proiecte realizate cu succes de organizaţiile non-profit din România, în anul 2007, au fost

Liana Buzea a primit Premiul Special "Adevărul Verde" la Gala Societăţii Civile

Cele mai bune proiecte realizate cu succes de organizaţiile non-profit din România, în anul 2007, au fost premiate. Gala se află la a şasea ediţie.

Printre cei veniţi la Ateneul Român s-au aflat reprezentanţii ong-urilor şi ai domeniului neguvernamental, personalităţi din sectorul privat, din administraţia publică, din diferite domenii de activitate, oameni politici, lideri de opinie şi jurnalişti.

Proiectele intrate în competiţie au fost înscrise pe site-ul www.galasocietaticivile.ro şi au fost jurizate de profesionişti în implementarea şi evaluarea proiectelor sociale. În urma analizei, cei care au dovedit că "au schimbat ceva" s-au regăsit printre laureaţii actualei ediţii ai Galei Societăţii Civile şi au fost aplaudaţi la scenă deschisă.

Marele Premiu

"Fundaţia pentru Voi", din Timişoara, a fost desemnată marele câştigător al Galei Societăţii Civile 2008, pentru proiectul prin intermediul căruia, în anul 2007, au fost găsite locuri de muncă pentru 73 de persoane cu dizabilităţi intelectuale.

Încă şapte proiecte au fost declarate câştigătoare pe secţiuni: Artă şi Cultură, Sănătate, Comportament civic, Dezvoltare economică şi socială, Educaţie şi Cercetare, Protecţia Mediului şi Apărarea drepturilor individuale/colective. În total s-au acordat peste 40 de menţiuni şi nouă premii extraconcurs.

Premiul Special Adevărul Verde

Noutatea ediţiei din acest an a galei a fost acordarea, pentru prima dată, a Premiului Special Adevărul Verde. Laureată cu Premiul Adevărul Verde a fost Liana Buzea, pentru proiectul "EcoAssist", înscris la secţiunea Protecţia Mediului.

Prin acest proiect au fost amplasate coşuri pentru colectarea selectivă a deşeurilor în trei instituţii de învăţământ superior, Academia de Studii Economice, Universitatea Bucureşti şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Bucureşti, urmând ca şi alte universităţi din ţară să preia această iniţiativă.

Proiecte de 7,9 milioane euro

La premiile Galei Societăţii Civile 2008 au concurat 115 proiecte realizate de 74 de ong-uri, trei grupuri de iniţiativă şi trei persoane fizice.

Valoarea fondurilor atrase de proiectele implementate în 2007 a fost de 7,9 milioane de euro.

Banii au venit prin autofinanţare şi de la voluntari, cei mai mulţi fiind furnizaţi de companii şi de sectorul de stat.

Sunt onorată de premiul pe care mi l-au acordat jurnaliştii de la "Adevărul Verde"
Liana Buzea,
preşedinte EcoAssist

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite