La praznicul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt s-au mâncat 20.000 de sarmale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 20.000 de sarmale au fost pregătite pentru praznicul domnitorului Moldovei (1457-1504), Sfântul ştefan cel Mare, la care mii de oameni s-au adunat ieri, în comuna ştefan cel Mare din

Peste 20.000 de sarmale au fost pregătite pentru praznicul domnitorului Moldovei (1457-1504), Sfântul ştefan cel Mare, la care mii de oameni s-au adunat ieri, în comuna ştefan cel Mare din judeţul Vaslui.
Încă de la primele ore ale dimineţii, pe locul fostei cancelarii a voievodului, la Cănţălăreşti, sub privirile lui ştefan, lumea s-a adunat din toate colţurile judeţului şi chiar din Moldova de peste Prut, pentru a comemora trecerea a 502 ani de la moartea domnitorului.
Comemorarea domnitorului s-a transformat într-o adevărată şezătoare, oficialităţile alăturându-se celor mulţi, pentru a-l prăznui pe Sfântul ştefan cel Mare: "Oamenii se bucură alături de noi, de ceea ce înseamnă creştinism, dăinuire, vitejie şi speranţă", sunt cuvintele de suflet ale preşedintelui Consiliului Judeţean, Corneliu Bichineţ.
La praznicul domnitorului Moldovei, gospodinele comunei s-au întrecut pe ele şi au pregătit în jur de 20.000 de sarmale. "Toate gospodinele din sat au sărit, cu mic cu mare, pentru a face cele mai bune sarmale ca într-adevăr să aibă gustul ca pe vremea lui ştefan", a declarat Petru Huzum, primarul comunei ştefan cel Mare. În iureşul petrecerii, oamenii au fost luaţi prin surprindere când în mijlocul lor a apărut, călare, însuşi ştefan, înconjurat de plăieşii lui. Manifestarea s-a încheiat cu un spectacol de zile mari, cu artişti de dincolo şi de dincoace de Prut.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite