Cum poti prinde o bursa de 35.000 de euro pe an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii romani isi pot depune, pana pe 7 octombrie 2005, dosarele de candidatura pentru una dintre bursele speciale ,Guvernul Romaniei". Bursa se acorda pentru efectuarea uneia dintre urmatoarele

Tinerii romani isi pot depune, pana pe 7 octombrie 2005, dosarele de candidatura pentru una dintre bursele speciale ,Guvernul Romaniei".
Bursa se acorda pentru efectuarea uneia dintre urmatoarele forme de studiu: studii universitare de licenta, pe o perioada nu mai lunga de 5 ani, in limita maxima sumei de 30.000 euro/an de studiu, dar nu mai mult de 2.500 euro/luna; studii de masterat, nu mai mult de 2 ani, in limita sumei de 35.000 euro/an, dar nu mai mult de 3.000 euro/luna; studii de doctorat, nu mai mult de 4 ani, in limita sumei de 20.000 euro/an, dar nu mai mult de 1.600 euro/luna. Anul acesta, statul roman ofera burse in cuantumul sumei de un milion de euro, pentru studii de licenta, masterat sau doctorat la universitati de prestigiu din strainatate, alese chiar de candidati. Scopul programului este profesionalizarea si modernizarea corpului functionarilor publici din Romania. Absolventilor li se garanteaza, la intoarcerea in tara, posturi de raspundere in administratia publica. Accederea la un astfel de post se va face, insa, dupa absolvirea unui curs de trei luni la Institutul de Administratie, pentru insusirea legislatiei autohtone, urmata de inca un an de stagiu. Spre deosebire de prima editie a concursului national, anul acesta, pe langa evaluarea dosarelor de candidatura, a fost introdus interviul de verificare a competentelor manageriale, pe care-l vor sustine doar concurentii care trec cu brio de prima etapa. Pentru a obtine o bursa ,Guvernul Romaniei" pot candida doar acei tineri pentru care garanteaza minimum 3 persoane cu salariul mediu pe economie. Se estimeaza ca vor obtine o astfel de bursa circa 50 de tineri. Domeniile pentru care se acorda bursa speciala sunt: eco-nomie, drept, studii europene, administratie publica, diplo-matie, studii politice, relatii internationale, aparare nationala, ordine publica, relatii publice, comunicare, inginerie, educatie, agricultura, agronomie, sociologie, cu mentiunea ca doar primele cinci domenii pot fi ,accesate" de candidatii care vor sa faca studii de doctorat in strainatate.

Conditii de eligibilitate
* cetatenia romana si domiciliul in Romania;
* varsta de cel mult 35 de ani;
* angajamentul ferm de a desfasura, ulterior absolvirii programului, activitate in sectorul public;
* daca opteaza pentru o bursa pentru studii universitare, trebuie sa fie absolvent de liceu acreditat;
* daca opteaza pentru studii de masterat sau de doctorat, trebuie sa fie absolvent de studii de licenta, cu observatia ca pentru bursa de doctorat, candidatul e necesar sa fi fost acceptat in prealabil la o institutie de invatamant superior din strainatate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite