Cea mai populară trupă latino revine în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anahi Giovanna, Dulce Maria, Maite Perroni, Alfonso Herrera, Jose Christian şi Christopher Alexander, pe scurt RBD, vor cânta sâmbătă la Bucureşti. În doar patru ani de la lansare, RBD a

Anahi Giovanna, Dulce Maria, Maite Perroni, Alfonso Herrera, Jose Christian şi Christopher Alexander, pe scurt RBD, vor cânta sâmbătă la Bucureşti.

În doar patru ani de la lansare, RBD a reuşit să vândă aproape 12 milioane de albume. În prezent, trupa mexicană se află în turneul de promovare al celui mai recent material discografic, "Empezar Desde Cero", în cadrul căruia va concerta şi pe scena Sălii Polivalente din Bucureşti, sâmbătă, de la ora 19.00.

Cei şase membri ai trupei au ajuns cunoscuţi datorită telenovelei "Rebelde", în care deţineau rolurile principale şi al cărei ultim episod a fost difuzat în 2006. Soap opera-ul despre elevii care studiază într-un liceu de prestigiu de lângă Mexico City a prins şi la publicul român. La concertul pe care l-au susţinut în Bucureşti în 2007 biletele s-au epuizat în doar câteva zile.

Cariera lor muzicală a început în decembrie 2004, când au lansat albumul de debut intitulat "Rebelde". În 2005, trupa a lansat o ediţie a acestui material înregistrat în portugheză pentru piaţa braziliană. Deşi nu a existat nicio variantă în limba engleză a acestui album, "Rebelde" a avut vânzări de peste 400.000 de copii numai în Statele Unite ale Americii.

În luna octombrie a aceluiaşi an a urmat cel de-al doilea material discografic, "Nuestro Amor", care a vândut 127.000 de CD-uri într-o singură zi, cifră-record chiar şi pentru o trupă celebră.

În 2006, RBD a trecut printr-un moment mai puţin fericit după ce, în cadrul unei sesiuni de autografe, din cauza isteriei generale iscate în jurul lor, oamenii s-au călcat în picioare şi trei persoane, doi copii de 11 şi 13 ani şi mama lor în vârstă de 38 de ani, au fost ucise, iar alte 42 au fost grav rănite.

Au trecut peste incident şi a urmat primul lor turneu în SUA, dar şi un nou album, "Live In Hollywood". Anul 2006 a fost unul plin pentru RBD, căci le-a mai adus două ediţii ale mai vechilor albume, alte două materiale noi, "Celestial" şi "Rebels", primul album înregistrat în engleză, dar şi o nominalizare la premiile Grammy pentru cel mai bun album al unei trupe.

Formaţia a reuşit să depăşească recordul celor de la Rolling Stones, cântând în faţa unui public de peste 500.000 de oameni, şi a bifat în palmares încă un moment memorabil, când biletele pentru un concert pe care urma să-l susţină în Slovenia s-au vândut în 30 de minute. În topul turneelor din 2008, RBD ocupă poziţia a 49-a, cu 166.839 de bilete vândute.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite