Ponta: "Cei de la FMI devin complici cu Guvernul actual"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele social-democrat Victor Ponta este de părere că reprezentanţii FMI le-au oferit cetăţenilor prognoze greşite şi "somnifere", devenind astfel complici ai actualului Guvern.

"Economia românească trăieşte în ultimii ani numai din împrumuturi. În doi ani am dublat datoria României. Ce n-a reuşit Ceauşescu în zece ani, ce nu s-a făcut de la Guvernul Petre Roman până la Tăriceanu inclusiv, a reuşit să facă Guvernul Boc. Mai mult, auzim că ne vom împrumuta din nou. Oamenii aceştia mai trag un pic banii de la FMI şi după aceea or să lase după ei potopul, şi vom plăti noi dacă om plăti sau nu", a spus Ponta. miercuri, la TVR 1.

Liderul PSD a apreciat relaţia României cu Fondul Monetar ca fiind una "nocivă" şi a acuzat FMI că ascunde adevărul privind situaţia economică.

"Eu vreau să vă spun, şi îmi asum acest lucru, că relaţia noastră cu FMI este o relaţie profund nocivă. Anul trecut ne-au minţit pe toţi şi ne-au păcălit – şi au făcut acest lucru, după părerea mea, ca să sprijine o anumită mişcare politică – ne-au spus că vom avea creştere economică în 2010, că vom avea deficit bugetar mai mic. N-am avut nimic. Iar anul acesta, în februarie, ni s-a spus că anul acesta avem creştere 1,2. Ieri l-am auzit pe dl Jeffrey Franks că vom avea scădere 2,5, dar că vom avea la anul creştere. Ne dau aşa, somnifere. La un moment dat se va rupe somnul ăsta şi ne vom trezi în realitatea dură.

Nu ştiu dacă le este mai bine ţărilor din jur, care renunţă la acordurile cu FMI, dar noi credem că în momentul de faţă şi în formula actuală relaţia cu FMI este împotriva României şi în avantajul de scurtă durată a celor care conduc în acest moment. Iar acuzaţia mea directă la cei de la FMI este că devin complici cu Guvernul actual", a continuat Ponta.

Preşedintele PSD şi-a pus şi problema utilizării banilor primiţi de la Fond. "Problema este dacă ne-au folosit la ceva aceşti bani sau s-au dus undeva unde nu mai auzim de ei. Aia e marea problemă şi la asta nu ne-a răspuns, din păcate, nici FMI şi nici Guvernul", a mai declarat Ponta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite