Din pomană în pomană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vii dimineaţa la birou, după care freci bugetul pe burtă şi gata, sar miliardele Cine n-a apucat până acum niciun spor, nicio majorare este invitat de urgenţă la Guvernul României,

Vii dimineaţa la birou, după care freci bugetul pe burtă şi gata, sar miliardele

Cine n-a apucat până acum niciun spor, nicio majorare este invitat de urgenţă la Guvernul României, Piaţa Victoriei nr. 1, sector 1 Bucureşti, la etajul întâi, ghişeul Tăriceanu. Program cu publicul non-stop. Doritorii sunt rugaţi să se prezinte cu buletinul de identitate, talonul de pensie sau cu alte documente relevante. De mare folos sunt moţiunile simple şi, în cazuri deosebite, care necesită o atenţie specială, chiar moţiunile de cenzură. Solicitările se rezolvă pe loc. De asemenea, Guvernul se angajează să dea curs tuturor solicitărilor cu o lună înainte de data cerută de petenţi! Este posibil ca, în situaţii justificate, banii să fie viraţi chiar înainte ca destinatarul lor să fi făcut o întâmpinare în acest sens. S-ar putea ca anumiţi lucrători din zone mai izolate să nu poată face deplasarea la Bucureşti. Pentru ei, Ministerul Muncii înfiinţează un departament special care va depune din oficiu cereri de majorare a salariilor şi a pensiilor. Tabelele se completează după listele electorale. Un alt departament va avea sarcina să aprobe toate aceste solicitări. Termenul-limită este 30 noiembrie.

Pe când planeta se cutremură în plin şoc financiar, bursele se închid, iar giganţii bancari ai lumii se prăbuşesc în serie, iată că singurele veşti bune vin din România. Aici, şi nu pe Wall Street, finanţele sunt sănătoase, aici, şi nu la Tokyo, veniturile unei economii în plină expansiune permit redistribuiri generoase pentru toate categoriile sociale. Preşedintele Traian Băsescu îşi exprima cu ceva timp în urmă neîncrederea în competenţele lui Varujan Vosganian ca ministru al Finanţelor. Acum nu mai e cazul pentru asemenea aprecieri.

Domnu` preşedinte, ţineţi-l aproape, că mâine-poimâine vă face colegul de Axă, Georgică Bush, vreo cerere de transfer să-l pună la Federal Reserve şi nu văd cum aţi putea să-l refuzaţi. Mai ales că prietenul la nevoie se cunoaşte. Bugetul lui Vosganian e a opta minune a lumii, peştera lui Ali-Baba şi lampa lui Aladin la un loc. Vii dimineaţa la birou, îţi bei cafeluţa, după care freci bugetul pe burtă şi gata, sar miliardele pe tavan de nu mai ai loc în trezorerie. Ce n-ar da americanii să ştie reţeta. Că au şi ei, săracii, alegeri, tot ca noi în noiembrie, dar la ei e jale mare, nu lapte şi miere ca la Bucureşti! Nu le dă nimeni nici pensii majorate, nici salarii mai mari la profesori! Dacă, Doamne fereşte, îl cere Casa Albă şi pe Păcuraru, atunci nouă, cine ne mai măreşte pensiile? Rămânem numai pe mâna lui Geoană?

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite