Cele mai poluate 10 locuri de pe Terra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii de la Institutul Blacksmith spun că poluarea excesivă ucide anual mii de oameni din toate colţurile lumii . Oraşele Rusiei, Chinei şi Indiei sunt în fruntea listei "celor mai

Specialiştii de la Institutul Blacksmith spun că poluarea excesivă ucide anual mii de oameni din toate colţurile lumii .

Oraşele Rusiei, Chinei şi Indiei sunt în fruntea listei "celor mai poluate locuri din lume", publicată ieri de Institutul Blacksmith, organizaţie neguvernamentală cu sediul la New York şi mediatizată de BBC. Pe primele locuri se situează locaţii din Azerbaidjan, China şi India.

Circa 12 milioane de persoane, în special copii, sunt afectate de aceste adevărate "găuri negre" pentru mediul înconjurător. "Exploatarea minieră, poluarea care datează din perioada Războiului Rece şi producţia industrială neregulată sunt principalele cauze ale poluării identificate în raportul Institutului Blacksmith", potrivit documentului.

Bolile cronice şi moartea prematură sunt efecte probabile ale poluării excesive, spun specialiştii. Raportul anual cuprinde şi un clasament al celor mai poluate 10 locuri din lume. Criteriul care a fost luat în considerare pentru alcătuirea acestui top este numărul potenţial de persoane care au de suferit în urma poluării excesive prezente în regiunile în care aceştia trăiesc.

Tianying, adăugat anul acesta

Printre locaţiile nou incluse în clasamentul din luna septembrie a anului 2007 se află Tianying, din China, unde circa 140.000 de persoane sunt în pericol de a se intoxica cu plumb din cauza unei mari uzine de prelucrare a plumbului din regiune.

De asemenea, raportul avertizează şi asupra faptului că în oraşul indian Sukinda sunt deschise în prezent 12 mine care funcţionează fără a fi controlate de autorităţi din domeniul mediului, iar acestea deversează substanţe chimice periculoase în surse de aprovizionare cu apă. "Copiii care trăiesc în aceste zone poluate se îmbolnăvesc şi mor", a spus Richard Fuller, directorul Institutului Blacksmith. Fuller a adăugat că nu este nevoie de o pregătire ştiinţifică extraordinară pentru a rezolva această problemă.

Locurile cele mai poluate şi numărul locuitorilor afectaţi:

1. Sumgayit, Azerbaidjan - 275.000 de persoane afectate
2. Linfen, China - 3 milioane de persoane afectate
3. Tianying, China - 140.000 de persoane afectate
4. Sukinda, India - 2,6 milioane de persoane afectate
5. Vapi, India - 71.000 de persoane afectate
6. La Oroya, Peru - 35.000 de persoane afectate
7. Dzerjinsk, Rusia - 300.000 de persoane afectate
8. Norilsk, Rusia - 134.000 de persoane afectate
9. Cernobâl, Ucraina - 5,5 milioane de persoane afectate
10. Kabwe, Zambia - 255.000 de persoane afectate

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite