29 de poliţişti, "la pachet" în instanţă pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii anticorupţie Oradea au dispus trimiterea în judecată a nu mai puţin de 37 de persoane care se constituiseră într-un grup infracţional care se ocupa cu înlesnirea ieşirii şi

Procurorii anticorupţie Oradea au dispus trimiterea în judecată a nu mai puţin de 37 de persoane care se constituiseră într-un grup infracţional care se ocupa cu înlesnirea ieşirii şi intrării ilegale în ţară a unui mare număr de cetăţeni români. Printre persoanele deferite justiţiei se numără patru ofiţeri şi 25 de agenţi de poliţie de frontieră din cadrul IGPF Satu Mare. Aceştia sunt acuzaţi de luare de mită şi trafic de influenţă. În faţa instanţei va apărea şi un angajat al Autorităţii Naţionale a Vămilor, precum şi patru transportatori. Conform anchetatorilor, în perioada 2003-2005, trei administratori ai firmelor de transport cu sediile în Satu Mare au organizat o filieră prin care au înlesnit plecarea sau revenirea în sau din ţări din spaţiul Schengen a aproape 1.000 de români care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege.
Procurorii DNA susţin că poliţiştii şi ofiţerii au pretins şi primit, în mod direct sau prin intermediul transportatorilor, sume cuprinse între 30 şi 300 de euro de la fiecare persoană.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite