Cum scuză Roberta Anastase respingerea Regelui Mihai în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roberta Anastase
Roberta Anastase

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a explicat luni seară, la TVR 1, că propunerea PNL de a-l invita pe Regele Mihai în Parlamentul României nu este una constituţională.

Tocmai din acest motiv, PDL a propus organizarea unui eveniment special, variantă respinsă categoric de PNL.

"PDL a venit cu o formulă alternativă şi a spus: "Pentru că nu suntem în cadrul constituţional ca să desfăşurăm acest lucru, vă propunem să facem un eveniment cu totul special, poate cu invitaţi de la Casa Regală, să facem în interiorul Parlamentului, asumat de toate grupurile parlamentare, astfel încât să dăm importanţa unui astfel de eveniment. Am avut o replică foarte dură de respingere din partea iniţiatorilor, a celor de la PNL. Ceea ce mă face să cred că, de fapt, nici nu voiau să facă acest eveniment", a declarat Anastase.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a subliniat că există disponibilitatea grupurilor parlamentare de a organiza un astfel de eveniment în Parlament, dar că "forma trebuie să fie una constituţională".

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au respins, luni, solicitarea PNL de organizare a unei şedinţe solemne a Parlamentului, în cadrul căreia Regele Mihai să adreseze un mesaj în ziua în care împlineşte 90 de ani.

Roberta Anastase a spus că membrii PDL din Birourile permanente au votat împotriva propunerii liberalilor, având în vedere faptul că în şedinţă solemnă a Parlamentului pot rosti mesaje doar şefi de stat în funcţie.

Decizia Parlamentului a fost comentată de Principesa Margareta, luni seară, la Antena 3: "E foarte, foarte păcat, s-a ratat o ocazie specială despre viitorul ţării", ea adăugând că simte tristeţe în legătură cu această decizie.

image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite