Decapitări în PNL: Ţîrle, exclus pentru trădare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, Radu Ţîrle, a fost exclus, joi seara, din PNL, din cauza apropierii acestuia de PDL.

Preşedintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, a explicat vineri, pentru "Adevărul", motivele pentru care Delegaţia Permanentă a PNL Bihor a decis, joi seară, excluderea din partid a lui Ţîrle.

"Domnia sa a decis că va candida la viitoarele alegeri pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor din partea PDL şi a participat la o serie de întâlniri publice alături de Traian Igaş (ministrul de Interne, membru al PDL, n.red.) la Oradea", a spus el.

Întrebat cum a ajuns Ţîrle să se apropie de PDL, liderul filialei PNL Bihor a explicat:

"S-au făcut o serie de sondaje în judeţ, vizavi de şansele de reuşită ale diferiţilor candidaţi PNL la preşedinţia CJ. Domnul Ţîrle nu a fost printre fruntaşii listei, aşa că nu se justifica susţinerea noastră pentru dânsul pentru un nou mandat.

Domnul Ţîrle nu a acceptat însă acest lucru, el doreşte neapărat să candideze pentru un nou mandat, aşa că a ales PDL. Iniţial i-am retras spirjinul politic pentru şefia CJ. Dar domnia sa a continuat să aibă, în public, poziţii critice la adresa PNL, aşa că membrii filialei au cerut excluderea sa din partid.

PNL a luptat pentru Ţîrle să obţină postul de şef al CJ. Ar fi trebuit să arată o minimă recunoştinţă partidului şi să dea dovadă de un minimum de demnitate", a declarat senatorul Cornel Popa pentru "Adevărul".

Ţîrle: "Banii îi dă puterea, nu opoziţia!"

Ţîrle anunţa recent că va trece la PDL, partid din care a fost exclus în 2007, spunând că "banii îi dă puterea, nu opoziţia" şi menţionând că a primit promisiuni privind alocarea de fonduri pentru extinderea şi modernizarea pistei Aeroportului din Oradea.

"Sunt în discuţii cu PDL, este adevărat, pentru că ăsta-i adevărul: banii îi dă puterea, nu opoziţia!", declara el, arătând că a primit de la PDL promisiuni pentru alocarea de fonduri destinate extinderii şi modernizării pistei Aeroportului din Oradea, în cuantum de 25 de milioane de euro.

"Am vorbit cu mai mulţi miniştri şi mi-au promis că vor încerca să ne ajute. (...) Fără pistă extinsă la aeroport, putem face în Oradea 20 de parcuri industriale, că tot nu vin investitorii. Îmi spun mie ambasadorii că la noi se ajunge foarte greu. Acum, am speranţa că vom primi cel puţin 25 de milioane de euro din cele 150 de milioane primite de România pentru reabilitarea infrastructurii aeroportuare", adăuga Ţârle.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite