Vanghelie, audiat la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul sectorului 5 din Capitală, Marian Vanghelie, a fost audiat marţi dimineaţă la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Vanghelie a declarat că a fost chemat în calitate de martor într-un dosar al DNA. Edilul nu a oferit alte detalii.

Primarul a spus la ieşirea de la audieri că procurorii DNA i-au pus „întrebări normale, legate de activitatea Primăriei". "E unul dintre multele dosare care există în România", a precizat Vanghelie, la ieşirea din sediul DNA.

Întrebat mai exact despre dosar şi proceduri, edilul a spus: "Mă includeţi în părţi juridice şi pot să mă încurc. Eu înţeleg mai greu. Mă duc acum acasă, stau liniştit, îmi fac un remember şi îmi dau seama ce am înţeles, ce n-am înţeles. Vreţi să mai greşesc iar să zic "almanahe" să daţi titlu mare, subliniat? Aşa că trebuie să fiu atent".

Potrivit antena3.ro, Marian Vanghelie ar fi fost audiat într-un dosar ce priveşte economatele înfiinţate în sectorul 5 al Capitalei, în 2001. Deşi produsele din economate ar fi trebuit să fie mai ieftine, magazinele au ajuns să vândă alimente mai scumpe decât în hipermarketuri.

Vanghelie a mai fost audiat în mai 2010 la DNA pentru presupuse fraude electorale. La ieşirea din sediul DNA, Vanghelie le-a explicat ziariştilor că a fost chemat să dea declaraţii în legătură cu o presupusă mită electorală dată în campania electorală din 2009. Procurorii DNA, i-au întocmit lui Marian Vanghelie dosar penal, în calitatea de făpturitor, nu de învinuit. El este bănuit că a dat mită pentru a obţine voturi în favoarea lui Mircea Geoană, candidatul Alianţei PSD+PC la alegerile prezidenţiale. În acelaşi dosar au fost audiată şi Aura Vasile, deputat PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite