UNPR şi PDL atacă alegerile pe modelul USL: candidaţi comuni până la nivel judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, sâmbătă, la Timişoara, că UNPR şi PDL se vor susţine reciproc în alegeri

Oprea a afirmat, într-o conferinţă de presă, că un candidat pentru primărie poate fi susţinut şi de UNPR şi de PDL pentru a nu "dilua" voturile.

"Se vor găsi modalităţi de cooperare (între UNPR şi PDL - n.r.) pentru a nu ne dilua votul. De exemplu, dacă un candidat al uneia dintre aceste formaţiuni poate fi susţinut de ambele partide pentru a nu se dilua votul şi să câştigăm primăriile. Ne vom susţine reciproc şi la nivel naţional, şi la nivel judeţean", a explicat Gabriel Oprea.

El a precizat că în perioada următoare se vor realiza sondaje pentru a cunoaşte şansele candidaţilor proprii, atât pentru alegerile locale, cât şi pentru cele parlamentare.

Modelul USL

Uniunea Social Liberală îşi extinde colaborarea şi va merge, în mai multe judeţe din ţară, cu un candidat comun pentru toate funcţiile. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat că USL a decis ca PNL şi PSD să meargă în alegeri „cu adevărat" împreună. „Să încercăm de sus până jos, până la ultima comună, să mergem împreună", a dat Ponta semnalul. „În fiecare loc unde se va bate PSD cu PNL va avea ceva de câştigat PDL". „Trebuie să înţelegeţi că cea mai rea variantă este să câştige cineva de la PDL", a adăugat el.

Uniunea Social Progresistă

Gabriel Oprea, a declarat, vineri, la Craiova, la o televiziune locală, 3TV Oltenia, că la sfârşitul lunii decembrie se va forma Uniunea Social Progresistă, o platformă civică de centru-stânga, care va susţine UNPR la alegerile de anul viitor.

"Anunţ în premieră în această emisiune, că la sfârşitul lunii decembrie se creează Uniunea Social Progresistă. Este, de fapt, o mişcare civică în care asociaţiile de pensionari, patronatele, sindicatele, marile valori ale României vor fi reprezentate de noi într-o mişcare civică atât în Guvern cât şi în Parlamentul României. Această platformă civică de centru-stânga, de interes naţional pentru România şi români, se va numi Uniunea Social Progresistă. Deja semnăm protocoale", a spus el.

El a mai precizat că, la alegerile viitoare UNPR va participa cu susţinerea acestei platforme civice.

Preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, în 11 octombrie, că Uniunea intenţionează formarea unei platforme civice de centru-stânga, împreună cu ONG-uri, asociaţii de pensionari, sindicate şi patronate. Oprea a afirmat că UNPR, ca partid de centru-stânga, nu se va "topi" într-o altă formaţiune, şi nici nu va fuziona prin absorbţie.

"Platforma de Stânga", în 10 noiembrie

Preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, anunţă, într-o postare pe blog, intitulată "Dacă nu progresiştii, atunci cine?", că va face public, în 10 noiembrie, documentul numit "Platforma de Stânga", care, potrivit autorului, nu este "nici partid, nici personaj de benzi desenate".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite