Cristi Diaconescu despre PSD: "Un partid foarte puţin dispus să accepte reforma"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Diaconescu, noul ministru de Externe al României
Cristian Diaconescu, noul ministru de Externe al României

Preşedintele UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat miercuri, într-un interviu acordat Agrepress, că stânga românească se află într-un "impas major", care "a dezamăgit societatea" şi "e limpede că ceva trebuie făcut".

UNPR va lansa luna aceasta "Platforma de Centru Stânga", un cadru de dezbatere care va reprezenta baza doctrinară a "Uniunii Social Progresiste", structură cu care UNPR va intra în alegeri şi care va fi lansată în decembrie. Programului de guvernare al partidului, denumit "România progresistă", va fi lansat public la finalul acestui an.

"Doctrina de stânga a avut neşansa de a fi reprezentată aici de un partid foarte puţin dispus să accepte reforma şi noul", a atacat Diaconescu PSD-ul în interviul pentru Agerpress.

"Nu ne putem face că nu ştim în ce fel a derapat stânga în ţara aceasta înainte de 1989 şi nu putem să nu ne asumăm că, după 1989, stânga a împrumutat multe nuanţe din perioada anterioară", a continuat, liderul UNPR, criticile la adresa PSD.

Un fel de G20

"Platforma de Centru Stânga este un cadru de dezbatere, aşa cum G20 este un cadru în care se fac schimburi de idei. (...) UNPR va avea consultări cu mediul academic, asociaţiile profesionale, sindicate, asociaţii de pensionari, asociaţii ale veteranilor de război şi alte astfel de organizaţii, atât aici, în Bucureşti, cât şi în ţară. La aceste consultări uşile sunt deschise pentru toată lumea şi nu exagerez. Vreau să ne consultăm cu cât mai multă lume. La finalul acestor întâlniri vom elabora ''Carta de Centru Stânga''.

G20 este un forum care reuneşte marile economii ale lumii, alături de reprezentanți ai Uniunii Europene, ai Fondului Monetar Internațional și ai Băncii Mondiale. Țările din G20 reprezintă două treimi din populația planetei și aproape 90% din Produsul Intern Brut al acesteia.

Diaconescu a explicat că viitoare "Cartă" a UNPR va reprezenta, de fapt, programul de guvernare cu care UNPR se va prezenta la alegerile din 2012.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite