PDL îl vrea pe Blaga la şefia Senatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Oltean
Ioan Oltean

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, luni, că, dacă va fi confirmată prin vot propunerea de eliberare din funcţie a lui Mircea Geoană, şefia Senatului trebuie să revină PDL şi un nume care ar putea fi luat în calcul este cel al lui Vasile Blaga.

"Deocamdată aşteptăm ca această decizie a PSD să fie confirmată de votul Senatului, pentru că ea este doar o decizie politică (...) Sunt mai mulţi colegi care pot fi luaţi în calcul, de ce nu Vasile Blaga, este senator... am zis un nume care ar putea fi luat în calcul. Şefia Senatului trebuie să revină PDL", a precizat Ioan Oltean.

El a spus că PDL îşi va tot concursul pentru ca acest lucru să se întâmple, iar Senatul să confirme prin vot eliberarea din funcţie a lui Geoană.

Potrivit lui Oltean, preşedintele Senatului este propus şi ales prin vot şi majoritatea decide.

"Candidatul care va fi propus şi va obţine cel mai mare număr de voturi acela va, fi în mod cert, constituţional, preşedinte al Senatului", a mai spus Oltean.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că BPN şi grupul senatorilor partidului au decis ca Titus Corlăţean să fie propus pentru funcţia de preşedinte al Senatului, iar Mircea Geoană să preia şefia Comisiei de politică externă a acestui for legislativ.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite