Şantaj politic în Senat: "Vreţi cvorum? Atunci aduceţi-vă senatorii cu salvările, cu elicopterul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sala de plen a Senatului României
Sala de plen a Senatului României

Plenul Senatului a fost suspendat din nou miercuri, opoziţia refuzând dezbaterea Legii asistenţei sociale pentru că PDL nu ar fi respectat un troc.

Liderii opoziţiei au invocat faptul că PDL nu a respectat un troc încheiat luni, anume o înţelegere ca PDL să propună reprezentanţi în comisia de anchetă privind alegerile dintr-un colegiu din Neamţ. Grupurile PSD şi PNL din Senat au solicitat înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă a modului în care s-au desfăşurat campania electorală şi alegerile parţiale din colegiul 6 Neamţ. În schimbul acestui lucru, Opoziţia a spus că va susţine Legea Asistenţei Sociale.

Aşa că Opoziţia a cerut o pauză chiar la începutul şedinţei de plen.

"Nici cea mai mică concesie nu aţi vrut să faceţi", le-a reproşat Puiu Haşotti democrat-liberalilor. Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a cerut, la rândul său, o pauză de consultări, apreciind, ironic, că senatorii PDL au nevoie de o pauză de cinci minute pentru a-l suna pe preşedintele PDL, Emil Boc.

La reluarea şedinţei, liderul grupului PDL, Cristian Rădulescu, a anunţat că refuză "trocul" între dezbaterea legii asistenţei sociale, care este un proiect de interes naţional, şi comisia de anchetă, care este "o treabă de interes politic al opoziţiei".

Liderul grupului PSD, Ilie Sârbu, a anunţat că, în aceste condiţii, social-democraţii se retrag din sală.

"Vreţi să faceţi cvorum până la 12.00 (ora votului final - n.r.)? Atunci aduceţi-vă senatorii cu salvările, cu elicopterul", a adăugat el.

După efectuarea apelului nominal, la care au răspuns doar 58 de senatori, preşedintele de şedinţă a suspendat plenul.

În timpul apelului nominal, mai mulţi senatori ai puterii erau la barul Senatului, printre ei fiind Radu Berceanu, Mihaela Popa, Mircea Banias, Marian-Iulian Rasaliu, Viorel-Riceard Badea, Gabriel Berca, Ovidius Mărcuţianu.

Legea asistenţei sociale a intrat pe ordinea de zi a plenului Senatului pe 21 septembrie, de atunci trecând zece şedinţe de plen în care dezbaterile fie nu au ajuns la acest proiect, fie şedinţele de plen au fost suspendate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite