Şeful senatorilor PDL: E greu să treci legile cu 5 miniştri senatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Rădulescu
Cristian Rădulescu

Liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a explicat de ce lipsesc senatorii puterii din plen, acolo unde Guvernul ar trebui să-şi treacă legile.

Rădulescu a spus că eşecurile Coaliţiei în a-şi asigura cvorumul de 69 de voturi apar din princina unor "cazuri de viaţă" sau a unor cazuri de "activitate executivă".

"Atunci când ai o majoritate de un vot e foarte greu când ai trei miniştri de la PDL şi doi de la UDMR, deci cinci miniştri senatori, când ceilalţi mai sunt prin diverse acţiuni aprobate de către Senat în străinătate, când sunt oameni toţi, pot să aibă probleme şi acasă, probleme de sănătate, să întruneşti întotdeauna cvorumul acela şi să ai senatorul acela în plus faţă de cât este necesar", a explicat Cristian Rădulescu.

Liderul grupului PDL din Senat a respins şi varianta sancţionării membrilor absenţi: "De exemplu pe cine (să sancţionăm - n.r.), pe miniştrii care reprezintă ţara în diverse acţiuni internaţionale?".

Rădulescu a făcut aceste comentarii după ce opoziţia a reuşit, miercuri, să mute proiectul Legii asistenţei sociale pe ultima poziţie a ordinii de zi, ameninţând că nu va fi discutat decât în noiembrie, şi a respins o OUG, o lege importantă (unde era for decizional) privind ÎCCJ şi trei cereri de reexaminare ale preşedintelui Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite