Ponta: care ar fi primele 3 măsuri într-un guvern USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta şi Crin Antonescu ocupă primele locuri în topul încrederii
Victor Ponta şi Crin Antonescu ocupă primele locuri în topul încrederii

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a spus vineri, la Cluj-Napoca, că introducerea sistemului fiscal în trei trepte ar fi una din primele trei măsuri economice pe care le-ar lua USL dacă câştigă alegerile.

Întrebat într-o conferinţă de presă care ar fi primele trei măsuri economice pe care USL le-ar lua dacă ar câştiga alegerile de anul viitor şi ar forma Guvernul, Ponta a răspuns:

"Trebuie introdus sistemul de fiscalitate în trei trepte pe care l-am lansat - 16, 12, 8. Trebuie reduse cotele de contribuţii la asigurările sociale. Şi trebuie reduse la jumătate, din prima zi a Guvernului, cheltuielile cu bunuri şi servicii ale instituţiilor publice centrale şi locale. Va trebui să avem o anumită strategie pe care să o punem în practică".

El a adăugat că "la fel de utilă este şi reducerea TVA la produse agricole".

Statul mafiot

Ponta a zis că e îngrijorat de ce va trebui să facă după câştigarea alegerilor. "România nu a fost niciodată după 1989 atât de distrusă din punct de vedere social, economic şi politic. Or ca să reconstruieşti România e vorba de un efort naţional, aşa cum a fost necesar în decembrie 1989 ca să scapi de ceea ce este astăzi un stat mafiot", a spus el.

"În România statul este cel care te fură cel mai mult, te şantajează dacă ai o afacere, statul îţi taie orice speranţă de a găsi un loc de muncă. Acum, la fel ca în '89, când am luptat cu toţii cu statul comunist, trebuie să luptăm acum cu statul mafiot. Nu este o bătălie uşoară", a spus continuat el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite