Ţărăniştii lui Ciorbea către Crin Antonescu: "Ai bătut palma, ca un lotru, la ceas de seară, cu urmaşii cei mai direcţi ai KGB-ului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ciorbea „a uitat“ de episodul debarcării sale din Guvern, regizat de Băsescu
Victor Ciorbea „a uitat“ de episodul debarcării sale din Guvern, regizat de Băsescu

PNŢCD - aripa Ciorbea a trimis luni, un comunicat de presă, în care îl caracterizează pe liderul PNL, Crin Antonescu, drept „omul tuturor regimurilor, al tuturor alianţelor, care i-au primit pe comunişti pe uşa din dos a istoriei".

Ţărăniştii scriu, în comunicatul intitulat "Despre lamentaţiile unui liberal":

"Rămânem năuciţi văzând pe la televizuni un Crin Antonescu, dezlănţuit, care a revenit la ceea ce se pricepe mai bine: să vocifereze ca o veritabilă soacră politică, în timp ce işi ridică poalele în cap de griji obşteşti.

(...) gureşul şef liberal nu se luptă cu emanaţii fostului regim, nu combate metehnele tranziţei şi, în general, nu vine cu vreo soluţie pentru problemele omului de rând. Toate tunurile sale sunt îndreptate împotriva celuilalt partid istoric, a P.N.Ţ.C.D. Cu sarcasm, aluzii, ochi daţi peste cap şi mult venin, Crin Antonescu, mai nou, se dă de ceasul morţii de grija ţărăniştilor. Atâta îngrijorare tardivă pentru procentele şi curăţenia ţărăniştilor sunt cel puţin penibile.

(...) Totul ar putea să fie plasat într-un registru comic, de răcnet carpatin caragialesc, dacă vocea patriotului nostru liberal nu ar atinge zone tragice, unde gluma devine blasfemie. Lacrimile de crocodil vărsate pentru sutele de mii de martiri ţărănişti, ucişi prin puşcăriile comuniste, nu au nici o valoare atunci când tu ai bătut palma ca un lotru, la ceas de seară, cu urmaşii cei mai direcţi ai KGB-ului, ai PCR-ului, cu Ion Iliescu şi cu PSD-ul .

(...) Una peste alta, pletele fostului ministru şi o parte a politicii liberale de după Revoluţie fac casă bună cu o anumită strategie de şmecherii mărunte, ce ne aduc aminte de Guţă Tătărăscu ...omul tuturor regimurilor, al tuturor alianţelor, care i-au primit pe comunişti pe uşa din dos a istoriei.

(...) Este posibil ca în atacurile furibunde ale lui Crin Antonescu să fie mai mult decât frustrări şi dezamăgiri. Dacă intrăm în zona calculelor, un PNŢCD relansat de Victor Ciorbea s-ar putea să încurce matematica socialist-liberală de mărire a Preşedintelui PNL. Un PNŢCD puternic pe dreapta eşicherului politic mai degrabă va atrage liberali dezamăgiţi către o alianţă veritabilă de dreapta, decât ţărănişti înspre această nouă şmecherie fesenistă numită USL. Ca să nu mai vorbim de diferenţa dintre un Victor Ciorbea opus eternului flecar liberal sau colaboraorului său socialist , într-o competiţie deschisă. PNŢCD-ul îi aşteaptă pe liberalii autentici alături de Victor Ciorbea şi de „ Calea Dreaptă „ acolo unde este locul lor de drept şi nu în unul sau altul din cele două " FSN-uri ".

Ciorbea a preferat cu Băsescu

Dan Mihalache, consilierul preşedintelui PNL, Crin Antonescu, a declarat la 27 octombrie, la emisiunea "Actual B1" difuzată de B1 TV, că PNȚCD a vrut să facă parte din USL, însă reprezentantul țărăniștilor Victor Ciorbea a preferat apoi să meargă la președintele Traian Băsescu.

"Domnul Ciorbea a fost la noi și a spus că vrea în USL. Noi am spus da bun putem să semnăm, să facem un protocol", a spus consilierul. Mihalache a povestit că Victor Ciorbea a fost lăsat la ușa președintelui PSD, Victor Ponta, însă a decis să schimbe părțile și s-a dus la Traian Băsescu. "După ce l-am lăsat la ușa lui Victor Ponta ne-am trezit că era la Traian Băsescu", a declarat invitatul. Acesta a menționat că nimeni din USL nu i-a dat cu flit lui Victor Ciorbea, dar că "astea sunt caracterele".

Nu ne face trebuinţă!

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, la 29 septembrie, că USL nu are trebuinţă de Victor Ciorbea în condiţiile în care acesta " are o dilemă" şi nu ştie pe cine să aleagă dintre USL şi Traian Băsescu şi i-a transmis ţărănistului "să meargă la Băsescu".

 "Am văzut că domnia sa e într-o mare dilemă. Fac un pustiu de bine şi îl scutesc pe domnul Ciorbea de dileme, să discute numai cu dl Băsescu. Noi - şi eu şi Victor Ponta- l-am tratat cu tot respectul şi cu toată deschiderea pe un om în a cărui seriozitate şi verticalitate morală am crezut. Am discutat cu dl Ciorbea pe când nu avea nici ceea ce are acum, un fel de partid, şi i-am spus că uşa USL e deschisă sub orice formă pentru domnia sa şi foştii ţărănişti care văd lucrurile la fel ca noi, care n-au uitat cine a dat o mână de ajutor masivă la îngroparea PNŢCD şi că, sub orice formă, e binevenit", a relatat preşedintele PNL.

image

Acesta i-a transmis ţărănistului că, dacă e în dilemă şi nu se poate hotărî între Traian Băsescu şi USL, atunci îl scuteşte USL de dileme. "Atunci nouă nu ne face trebuinţă, îl scutim de dileme, să meargă la dl Traian Băsescu care înţeleg că nu mai e dictator în opinia dlui Ciorbea şi începe să facă fapte din ce în ce mai bune. Trebuie încurajat în cazul acesta. Dl Ciorbea ar trebui să-şi concentreze eforturile de negociere pe poarta Palatului Cotroceni", a încheiat Antonescu.

Aripile PNŢCD, la Băsescu

Cinci lideri ai PNŢCD, printre care Vasile Lupu şi Victor Ciorbea, au discutat mai mult de două ore la Cotroceni, cu preşedintele Traian Băsescu, despre „reconcilierea partidului". Ciorbea a convocat, ulterior, la 5 noiembrie, un Comitet Naţional de Conducere al PNŢCD, la care sunt chemate toate grupările din partid pentru a se ajunge la un consens.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite