UPDATE PDL nu va fi radiat din Registrul partidelor politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul statut al PDL a fost înregistrat vineri de Tribunalul Bucureşti.

UPDATE 17.30 Tribunalul Bucureşti a admis acţiunea prin care Partidul Democrat Liberal solicita modificarea mai multor aspecte din Statutul partidului. Astfel, instanţa a luat act de modificările cerute de PDL. Decizia poate fi contestată în termen de cinci zile de la comunicare. Încetarea activităţii Partidului Democrat Liberal şi radierea acestuia a fost solicitată de un bărbat Tribunalului Capitalei, dar şi Ministerului Public, instituţie care a însă a direcţionat cererea petentului către instanţă.

UPDATE 11.33 Europarlamentarul PDL, Theodor Stolojan, a spus că Tribunalul va aproba fără probleme statutul PDL.

Viorel Ringhilescu, care se intitulează preşedintele fondator al Partidului Democrat, a cerut în instanţă radierea PDL din Registrul Partidelor politice, deoarece nu a depus la Tribunalul Bucureşti, în termenul legal, modificările efectuate Statutului partidului la congresul din luna mai 2011.

Ce spune Legea

Potrivit Legii partidelor politice, orice modificare a Statutului si programului unui partid se comunică Tribunalului Bucureşti în termen de 30 de zile.

Legea mai prevede că, daca aceste modificări nu au fost depuse la timp sau dacă instanţa a respins cererea de încuviinţare a modificării Statutului, Ministerul Public va cere Tribunalului Bucuresti încetarea activităţii partidului respectiv şi radierea din Registrul Partidelor politice.

Ringhilescu, în baza acestor prevederi, a cerut Tribunalului Bucureşti, sectiei a III-a Civilă ca ministerul Public să demareze procedurile de dizolvare pe cale judecătorească a PDL.

PDL şi-a admis greşeala. "Recunoaştem că am depus cu oarecare întârziere actele la Tribunalul Municipiului Bucuresti", a spus secretarul general Ioan Oltean. "A fost o anumita scapare a noastra, care e condamnabila, o recunoastem, dar e in ultima instanta omeneasca. Nu trebuie sa o dramatizam", a adaugat el.

Boc e relaxat

Preşedintele PDL, Emil Boc a dat asigurări, la începutul lunii septembrie, că nu este nicio problemă că modificarile la statutul PDL au fost depuse la tribunal mai târziu, spunând că termenul de 30 de zile fiind unul de recomandare.

Boc le-a spus tinerilor PDL să stea "liniştiţi" şi să nu dea importanţă procesului ce a fost deschis în vederea radierii formaţiunii.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite