Daniel Constantin (PC): "Noi îl susţinem pe Piedone la Primăria Capitalei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a contestat luni anunţul USL privind susţinerea lui Sorin Oprescu la primăria Bucureştiului.

"Am observat că există o incertitudine privind candidatul sau candidaţii la primăria Capitalei. Cât suntem în USL, potrivit protocolului, se spune că avem un singur candidat. Nu a fost în mod oficial asumat candidatul USL la Primăria Capitalei, pentru că protocolul spune că decizia se ia de către copreşedinţi. Dar copreşedintele din partea ACD nu are acordul la nivelul ACD (Alianţa de Centru-Dreapta). Deci nu a existat un dialog (...) Eu i-am spus domnului Antonescu că nu trebuie să ne grăbim cu o decizie", a spus liderul conservatorilor.

„Noi îl susţinem în continuare pe Piedone, Ponta îl susţine pe Oprescu", a mai spus Constantin.

STATISTICĂ 2008: Piedone VS Oprescu

Cristian Victor Piedone Popescu a câştigat în 2008 primăria sectorul 4 din Capitală în cel de-al doilea tur de scrutin. Piedone a primit în primul tur 37,67% din sufragii, urmat de Radu Silaghi (PDL) cu 22% din voturi şi Vasile Mihalache (PSD) cu 14,75%. În turul doi, Piedone a luat 65,55% din voturile alegătorilor din sectorul 4. Piedone a candidat din partea Partidului Conservator.

În ceea ce îl priveşte pe Sorin Oprescu, acesta a luat în primul tur 30,12% din voturile bucureştenilor, urmat de Vasile Blaga (PDL) cu 29,56%, Cristian Diaconescu (12,33%) şi Ludovic Orban (11,85%). În turul decisiv, Oprescu a primit 56,55% din voturi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite