Paleologu despre Rege: "Am corectat o eroare a PDL, nu pot să spun că 2 cu 2 fac 5"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PDL, Theodor Paleologu, a declarat vineri, la realitatea.net, că el nu consideră că a încălcat vreo regulă de loialitate în PDL când a spus că respingerea Regelui în Parlament este o "ghiolbănie fesenistă".

"Este evident că e o foarte mare iritare a preşedintelui Traian Băsescu faţă de Radu Duda, sunt lucruri acumulate în timp. (...) Dar sunt unele lucruri care nu se spun. Nu te duci să le spui tuturor că...domnule, eşti un trădător, eşti un imbecil, eşti un pungaş. Nu are rost să le spui toate adevărurile. (...) Loialitatea mea faţă de PDL nu mă va face să spun că 2 plus 2 fac 5. Este o chestiune de conştiinţă, nu pot să fac asta. (...) Eu consider că nu am încălcat nicio regulă de loialitate în PDL; din contră, am corectat o eroare şi cred că am corectat-o bine", a spus Paleologu, fost ministru al Culturii, pe realitatea.net.

EDITORIAL: Bătrânul edec și marea mârlănie

Paleologu a adăugat că el este monarhist, dar nu în sensul în care "aş vedea o restaurare a monarhiei. Nu văd soluţia pentru a continua succesiunea monarhică. Păcat că regele este tratat aşa la el în ţară, în condiţiile în care este foarte apreciat în afara ţării. În România de dinainte de război, tinerii se şcoleau în afară şi se întorceau în România. Acum pleacă lumea pe rupte din România. În anii ‘90, lumea spunea că regele este prea bătrân. Uite că a trăit până la 90 de snai. Sunt 20 de ani pe care i-am fi putut administra mai bine".

Despre baronii din PDL

Viceliderul PDL a vorbit şi despre conducerea partidului, spunând: "Conducerile de partid sunt nişte carteluri de baroni. Câţi sunt în conducere să nu aibă vreun fief local? Doar Sever Voinescu, eu, Monica Macovei, Teodor Baconschi, nu suntem printre cei care nu au fief local. Atât. De aceea, foarte adesea, tendinţele partidelor este să discute problemele de administraţie locală. Trebuie să îl punem cu cutare într-o funcţie, pe cutare în altă funcţie..."

Despre ideologia din PDL:

"Este un partid care cred că este de dreapta...Oricum, în România, ideologiile sunt subţiri. Hai să facem politică de dreapta cu oameni de dreapt, făcuţi, nu crescuţi, nu care se screm să fie de dreapta. Mie îmi vine natural".

Despre Polul Popular

Paleologu s-a referit şi la Mişcarea Populară înregistrată de fiica preşedintelui Traian Băsescu. "Ideea unei mişcări populare mai largi e foarte bună, excelentă, aplaudăm. Dar pe cine să adunăm? PNŢCD? ONG-uri serioase? Care vor să se angajeze politic? Aaaa, mi-aş dori să avem în Consiliul General sau în consiliile locale experţi din ONG-uri, ar fi de dorit, dar, acum, această idee e foarte frumoasă dar lipsită de substanţă. Se vorbeşte foarte mult, dar fără un conţinut credibil", a spus el.

Băsescu despre Paleologu: A făcut un show de reabilitare a imaginii de monarhist

Preşedintele Băsescu a declarat că Regele Mihai a fost ,,slugă la ruşi"

Traian Băsescu a declarat, joi, în cadrul unei emisiuni la B1TV, că Theodor Paleologu a făcut "un show de reabilitare a imaginii de monarhist".

"El a făcut un show de reabilitare a imaginii lui de monarhist, şi-a rezolvat problema, dar nu mă poate târâi pe mine în Parlament cu rugăminţile lui acoperite de gloria presei. În general nu-mi plac oamenii care se angajează în partid, iar pe urmă sunt detaşaţi de partid. Au o problemă cu caracterul, de regulă, pentru ţi-a oferit partidul ăla ba un post de ministru, ba un post de europarlamentar. Oricât ai fi de intelectual, trebuie să ai decenţa relaţiei. Ţi-a plăcut politica, sunt nişte reguli interne. Nu ai istoria partidului, nu ai riscurile implicate de politică, pentru că e muncă, efort... Vii dintr-o dată, după care devii cel mai acerb critic al partidului respectiv. Eleganţa spune aşa: nimeni nu-ţi închide gura. Du-te domnule în structura partidului şi spune prima dată. Du o discuţie acolo şi vezi ce poţi să obţii, pe urmă manifestă-te", a spus preşedintele.

Citeşte şi:

Theodor Paleologu: neinvitarea Regelui MIhai în Parlament este o "ghiolbănie fesenistă".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite