Macovei torpilează UDMR: Din 2005, ţintele lor au fost instituţiile care luptă cu corupţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eurodeputata Monica Macovei
Eurodeputata Monica Macovei

Vicepreşedintele PDL, Monica Macovei, iniţiatoareaAgenţiei Naţionale de Integritate, a scris pe blogul personal, într-un articol intitulat "Aveţi grijă de ANI!", că amendamentele UDMR la legea ANI desfiinţează practic instituţia.

De fapt, spune Macovei, UDMR vrea ca:

1. "Opinia publică să nu ştie nimic despre averile şi conflicte de interese ale candidaţilor în perioada alegerilor; declaraţiile de avere să nu mai fi publice, pe site-ul ANI".

2. "Inspectorii de integritate să nu mai primească informaţii de la alte instituţii ale statului, deci să nu mai poată verifica averile şi nici realitatea celor scrise în declaraţii".

3. "Contractele încheiate în situaţii de conflict de interese să nu mai poată fi anulate, adică, dacă un primar sau un ministru face un contract pe bani publici cu firma mamei, acel contract să rămână în vigoare".

"În astfel de momente, să ne aducem aminte că UDMR s-a opus în februarie 2005, în Guvern, adoptării declaraţiilor de avere detaliate şi publice, că UDMR s-a opus luni de zile, în 2006, tot în Guvern, adoptării legii ANI şi a contribuit, în Parlament, la respingerea, în 2006, a ordonanţei de înfiinţare a DNA (salvată de Preşedinte care a retrimis legea în Parlament)", a spus ea.

"Pe scurt, ţintele UDMR au fost instituţiile care luptă cu corupţia", adaugă Macovei.

"Este timpul ca parlamentarii UDMR să treacă peste propriile interese şi să acţioneze în interesul public. Coaliţia să apere legea ANI şi să nu cedeze niciunui şantaj", mai scrie ea.

Deputatul UDMR Marton Arpad a depus la Comisia juridică o serie de amendamente la un proiect de modificare a Legii ANI, astfel încât postarea online a declaraţiilor de avere să nu mai fie obligatorie, iar candidaţii la alegeri să nu mai fie obligaţi să completeze astfel de acte. "Filosofia Legii se referă la persoanele care au o calitate, numiţi sau aleşi în funcţii. Or, candidaţii în alegeri sunt doar candidaţi", a explicat deputatul UDMR.

Macovei a mai acuzat, recent, UDMR-ul, de "şantaj politic" la adresa coaliţia guvernamentală pe subiectul reorganizării administrative.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite