DNA a reluat dosarul lui Mitrea: "Nu cred că sunt probe noi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miron Mitrea a fost trimis în judecată de DNA
Miron Mitrea a fost trimis în judecată de DNA

Senatorul PSD Miron Mitrea a venit, joi dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind citat în dosarul în care este cercetat pentru corupţie, în legătură cu lucrările la casa mamei sale din Voluntari.

UPDATE 13.37 Mitrea a spus că procurorii anticorupţie i-au adus la cunoştinţă faptul că au reluat procedura urmăririi penale împotriva lui.

"Mi-au dat o înştiinţare că s-a reluat dosarul pentru refacerea urmăririi penale. Nu mi s-a spus şi nici nu cred că sunt probe sau materiale noi, e vorba doar de refacerea procedurii, după ce dosarul a fost întors la DNA. Nu ştiu cât va dura procedura la DNA, pentru că dosarul acesta a fost deschis, închis şi redeschis de vreo patru, cinci ori din 2005 încoace. Oricum, când organele statului vor avea nevoie de mine, mă voi prezenta", a spus el

La intrarea în sediul DNA, Miron Mitrea a declarat că a fost chemat de procurori în acest dosar, arătând că va face mai multe declaraţii la ieşire.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2001- 2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Paula Jianu foloase necuvenite în cuantum de 9.274.202.542 lei vechi, în schimbul numirii şi menţinerii acesteia în funcţia de inspector şef adjunct şi inspector şef al ISC.

Potrivit procurorilor anticorupţie această sumă a reprezentat contravaloarea lucrărilor de construcţii, amenajare şi dotare efectuate, cu titlu gratuit şi în lipsa unor contracte de antrepriză sau subantrepriză, de societăţile Conimpuls, Vertcon, Durimpuls şi Regal Glass, toate din Bacău, la un imobil din judeţul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea.

În aprilie 2008, DNA a cerut Camerei Deputaţilor aviz pentru declanşarea urmăririi penale a lui Miron Mitrea, pe atunci deputat, vizat într-un dosar de corupţie. Miron Mitrea şi-a anunţat, la începutul lunii septembrie 2008, demisia din Camera Deputaţilor. El a spus că demisionează pentru a nu mai fi acuzat că se ascunde în spatele imunităţii. Între timp, Mitrea a fost ales senator, la alegerile parlamentare din noiembrie 2008.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite