Macovei despre averile parlamentarilor: Dacă aţi avea ceva de ascuns, aţi încerca să vă folosiţi puterea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PDL, europarlamentarul Monica Macovei, a explicat, într-un interviu pentru cursdeguvernare.ro, că politicienii se feresc să-şi publice declaraţiile de avere pentru că "dacă aţi avea ceva de ascuns, aţi încerca să vă folosiţi puterea şi să mai luaţi din lege".

Întrebată cum îşi explică faptul că în anii trecuți, toată clasa politică promitea măsuri anticorupție şi acum tace mâlc, Macovei a explicat:

"E greu să-ţi imaginezi că politicienii, parlamentarii, care au decizia adoptării unei legi în mâna lor, vor adopta legi care să contravină intereselor personale. (...) Nu le place. E clar că nu le place. Multor politicieni nu le convine să-şi facă publice declaraţiile de avere şi de interese, să fie cercetaţi de ANI sau de DNA, e foarte clar că nu le place, dar e previzibil că e aşa, cui îi place? Dacă aţi fi politician şi aţi avea ceva de ascuns, aţi încerca să vă folosiţi puterea şi să mai luaţi din lege, să mai scoateţi. Aici suntem, asta e bătălia de dus".

Atac la PDL

Întrebată ce ar avea de reproşat PDL-ului, ea a spus că partidul prezidenţial "nu a depus destule eforturi să fie altfel decât celelalte partide, aşa cum a promis în campanie. Şi nu a urmat agenda reformatoare a lui Traian Băsescu şi aici mă refer la contractele de achiziţie publică, la sistemul clientelar, la promovarea unor oameni care nu sunt competenţi. Asta nu înseamnă că e o regulă generală, sunt promovaţi şi oameni competenţi".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite