Guvernul dă ajutoare umanitare Turciei şi Libiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cutremur Turcia
Cutremur Turcia

Guvernul a decis, în şedinţa specială organizată joi, acordarea cu titlu gratuit a unui ajutor umanitar de urgenţă, constând în 100 corturi, pentru Turcia, afectată de cutremurul produs la sfârşitul săptămânii trecute.

Guvernul a decis acordarea de ajutoare umanitare de urgenţă pentru Turcia şi Libia

Corturile, în valoare totală de 250.000 de lei, vor fi scoase din rezerva Autorităţii Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale şi transportate prin intermediul Ministerului Apărării Naţionale.

Guvernul a mai decis să acorde, contra cost, asistenţă medicală pentru aproximativ 100 de cetăţeni din Libia răniţi şi mutilaţi de război, răspunzând astfel unei solicitări transmise de autorităţile libiene. "Executivul a dat curs solicitării, urmând ca trierea bolnavilor care vor ajunge în România să fie făcută în Libia, de către o echipă de medici români", precizează Guvernul într-un comunicat.

De asemenea, a fost solicitat părţii române sprijin constând în livrarea unei cantităţi de vaccinuri de producţie românească, precum şi primirea, pentru perioade de refacere de 2-3 săptămâni, a unor copii traumatizaţi de conflictul armat din Libia sau rămaşi în custodia instituţiilor publice de asistenţă.

Partea română a fost de acord să răspundă favorabil acestor solicitări.

Cutremurul de duminică din Turcia s-a soldat cu cel puţin 523 de morţi şi 1.650 de răniţi, potrivit unui nou bilanţ provizoriu anunţat joi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite