Geoană: Şova a fost "creierul" rocadei de la şefia Senatului. Replica lui Şova: "Minte"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană a refuzat să se retragă  din conducerea Senatului şi riscă să fie  dat afară din PSD
Mircea Geoană a refuzat să se retragă din conducerea Senatului şi riscă să fie dat afară din PSD

Mircea Geoană le-a spus, vineri, colegilor care-i vor decide duminică soarta în partid, că o să participe la şedinţă doar dacă apropiatul lui Ponta, Dan Şova, nu va prezida „judecata".

Surse social-democrate au trimis cotidianului "Adevărul" scrisoarea integrală pe care preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a transmis-o, vineri, Comisiei Naţionale de Arbitraj şi Integritate Morală al PSD.

Geoană spune că vrea să colaboreze "pe deplin" cu Comisia dar cere "recuzarea" lui Dan Șova din calitatea de preşedinte al Comisiei, pentru că "s-a antepronunţat" şi, în plus, "se află în conflict de interese".

Liderul Senatului se întreabă cum este posibil ca Şova să fie cel care a dat în BPN al PSD documentul privind rocada de la Senat şi tot el să conducă comisia care judecă această greşeli. Geoană spune, în final, că o să vină, duminică, la ora 15.00, la întâlnirea Comisiei PSD "de îndată ce acest obstacol obiectiv şi viciu procedural va fi înlăturat".

Geoană mai cere conducerii partidului să-l cheme în BPN, unde vrea să prezinte "adevărata situaţie" legată de funcţia de Preşedinte al Senatului precum și "consecințele reale" ale pierderii preşedinției Senatului pentru PSD.

Şova a creat documentul prezentat în BPN

Geoană susţine că Şova este cel care "a indus în eroare Biroul Permanent Naţional al PSD prin pseudo-soluţia juridică propusă - cea a «rocadei»". Potrivit liderul Senatului, Şova a mizat pe faptul că "aşa-zisa "rocadă" s-ar fi putut realiza printr-un vot în plenul Senatului luni, 7 noiembrie a.c, atunci când, în opinia sa, Opoziția ar fi fost în majoritate".

Geoană atrage atenţia că PDL, UNPR şi UDMR fuseseră deja alertaţi și mobilizaţi cu privire la acest demers .

Şova: O minciună

Dan Şova a declarat vineri, referitor la scrisoarea lui Geoană că liderul Senatului face "un circ" şi că scrie fie minciuni, fie lucruri fără legătură cu realitatea. Potrivit lui Şova, Geoană "minte" atunci când îi atribuie faptul că el a propus această soluţie, însă a adăugat că s-ar fi mândrit ca aceasta să-i fi aparţinut. "Cu toată recuzarea, duminică acest caz va fi supus comisiei şi se va pronunţa o soluţie", a mai spus el.

De ce s-a antepronunţat Şova

Geoană enumeră în scrisoare câteva situaţii care demonstrează faptul că Dan Şova s-a antepronunţat în legătură cu decizia Comisiei de Arbitraj.

"În data de marți, 8 noiembrie 2011, în cadrul emisiunii Deschide Lumea, de pe postul de televiziune RTV, dl. Şova a făcut următoarele declarații: (...) Domnul Mircea Geoană a înţeles să nu respecte această decizie din nefericire şi ca membru de partid, ca senator şi ca membru al BPN-ului, sunt şi trist şi contrariat.

(...)

În plus, pe site-ul postului de televiziune RTV se poate găsi o ştire în care dl. Dan Şova declara următoarele: «Nu ştiu dacă există o cale de înţelegere. Avem o încălcare de statut evidentă şi flagrantă»".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite