Geoană, la ieşirea de la DNA: "Nu-i nimic interesant"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a fost miercuri, la Direcţia Naţională Anticorupţie, într-un dosar în care este vizat omul de afaceri Ioan Neculaie, care ar fi derulat o serie de contracte cu lideri marcanţi ai PSD.

UPDATE 13.26 Geoană a ieşit de la audieri după aproximativ 15 minute. Întrebat de jurnalişti de ce a fost citat de procurorii anticorupţie, liderul Senatului a spus că "nu este nimic interesant". Geoană nu a dorit să ofere mai multe informaţii, spunând doar că "am rezolvat întrebările în 5 minute". El a negat că prezenţa sa la DNA ar avea vreo legătură cu dosarul senatorului Cătălin Voicu sau cu cel al cumnatului său, Ionuţ Costea.

Mircea Geoană a susţinut că a venit în calitate de martor. El a refuzat să facă declaraţii în legătură cu prezenţa sa la DNA, spunând doar că va face precizări la ieşirea din sediul instituţiei. Geoană a venit singur, neînsoţit de avocat. El fusese citat în urmă cu două săptămâni, dar nu s-a putut  prezenta fiind plecat la Bruxelles (Belgia).

Revenim cu informaţii.

Mircea Geoana a fost chemat în mai 2010 la DNA pentru a fi audiat in calitate de martor in cazul senatorului Catalin Voicu.

"In calitate de martor am venit si am avut o discutie foarte succinta. [...] Continutul discutiilor este confidential", a declarat presedintele Senatului, la iesirea de la audieri. Potrivit cererii de arestare trimise la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in 2006 ar fi avut loc un schimb de SMS-uri intre liderul PSD de atunci, Mircea Geoana, si vicepresedinta PSD Dolj, Maria Schutz. Aceasta se plangea ca e cercetata penal alaturi de alti pesedisti, iar Geoana ii raspundea chemand-o la Bucuresti.

"Niculae pare să menţină relaţii bune cu toate partidele mari şi fostele guverne, deşi în trecut a fost văzut ca un important sponsor al PSD", se arată în telegramele trimise de Ambasada americană la Bucureşti către Statele Unite şi publicate de WikiLeaks.

DNA verifică relaţiile de afaceri dintre Ioan Niculaie, Mircea Geoană, Viorel Hrebenciuc şi preşedinte Consiliului Judeţean Brăila Bunea Stancu. Acesta din urmă este verificat şi de către ANI.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite