Doina Cornea: Avem nevoie de monarhie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doina Cornea
Doina Cornea

Fosta disidentă anticomunistă Doina Cornea (82 de ani) a spus că Regele Mihai "a pus degetul pe toate rănile fundamentale" ale poporului român în discursul "excelent" rostit în Parlament.

"A fost un discurs excelent rostit de Majestatea Sa în Parlament şi sper ca lumea, atât policienii, cât şi cetăţenii simpli, să fi înţeles ceva. Discursul m-a impresionat, Regele Mihai I a pus degetul pe toate rănile noastre fundamentale. Am apreciat luciditatea, ordinea în gândire, bunătatea şi generozitatea Majestăţii Sale. A fost un discurs fără ură", a spus ea.

Ea a afirmat că este monarhistă de când se ştie şi a subliniat că României i se potriveşte monarhia ca formă de organizare statală.

"Avem nevoie de monarhie, care înseamnă stabilitate. Monarhia constituţională este ceea ce i se potriveşte cel mai bine poporului român. României i se potriveşte monarhia ca formă de organizare statală", a spus Doina Cornea.

Disidentă anticomunistă, Doinea Cornea a difuzat, între 1982 și 1989, la radio „Europa Liberă", 31 de texte și proteste la adresa regimului ceauşist. În 1983, ea a fost supusă unor anchete, interogatorii şi bătăi . Urmărirea ei politică a fost coordonată de colonelul de Securitate Alexandru Pereș, tatăl senatorului PDL Alexandru Pereș.

Doinea Cornea s-a născut la 30 mai 1929 în Brașov.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite