Cristi Preda despre flagrantul de 80.000 de Lei: PDL Alba, aservită unor inşi vicleni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eurodeputatul PDL Cristian Preda a scris, duminică, pe blog, că statutul PDL n-ar trebui să ofere prezumţia de nevinovăţie membrilor care au probleme cu justiţia.

Cristi Preda a spus că şeful ANOF, Silviu Bian, prins în flagrant în timp ce primea mită 80.000 de lei, ar trebui suspendat automat din partid, dar nu se va întâmpla asta pentru că "nici statutul nu o îngăduie, nici organizaţia din care provine nu e dispusă să acţioneze cu promptitudine".

Preda spune că Silviu Bian, în acelaşi timp vicepreşedinte al PDL Alba, va fi dat afară din partid "în cel mai bun caz", la o eventuală trimitere a sa în judecată. "Organizaţia e aservită interesului unor inşi vicleni, care au pervertit sensul prezumţiei de nevinovăţie",a spus Preda.

El a fost completat de vicepreşedintele PDL, Sever Voinescu, care a spus că este "total de acord" cu ceea ce a spus Preda despre "chestiunea pervertirii principiului prezumţiei de nevinovăţie".

"Prezumţia de nevinovăţire se aplică în sălile de Tribunal şi în relaţiile cetăţenilor cu justiţia. În interiorul unui partid trebuie să acţioneze alte reguli, şi anume când se constată că se aduce un deficit de credibilitate atunci să se reacţioneze în legătură cu acest lucru", a spus Voinescu

Şeful Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Silviu Bian, a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, după ce sâmbătă a fost prins în flagrant primind mită 80.000 de lei de la subalterni. Flagrantul s-a realizat sâmbătă la Braşov, unde şeful ANOFM s-ar fi deplasat special pentru a primi banii de la mai mulţi subalterni care doreau să-şi păstreze funcţiile.

PDL Alba: "Este vorba de prezumţia de nevinovăţie"

Şeful Departamentului de Comunicare din PDL Alba, Mihai Babiţchi, a declarat că organizaţia va discuta joi cazul lui Bian.

"Nu am făcut afirmaţia că PDL Alba se dezice de Silviu Bian. Este vorba de prezumţia de nevinovăţie, nu putem să abdicăm de la ea. Asta nu înseamnă că îl susţinem, în ipoteza în care el va fi declarat vinovat. Dar până nu se va pronunţa justiţia în acest caz, noi nu putem spune că ne dezicem în mod absolut de unul sau altul dintre membrii noştri. Dacă se va dovedi că ceea ce se impută lui Bian este adevărat, atunci desigur vom avea o poziţie potrivit statutului nostru şi legilor ţării", a spus Babiţchi.

Ministrul Muncii: Va fi revocat

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a anunţat că Bian va fi revocat din funcţie. "Toleranţa în Ministerul Muncii pentru fapte de corupţie este 0. Acesta este încă un semnal, dacă mai era nevoie, că justiţia este liberă în România să facă curăţenie acolo unde este cazul", a mai spus ministrul Muncii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite