Surse judiciare: soţia lui Botiş (ex-ministru) a minţit în CV ca să intre într-un proiect european

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţia fostului ministru al Muncii Ioan Botiş, Ligia Botiş, a "prezentat o situaţie care nu corespunde realităţii" în CV-ul depus pentru a fi parte a proiectului european "Şansa la demnitate", au descoperit inspectorii Departamentului de Luptă Antifraudă (DLAF), anunţă Mediafax.

Surse judiciare au declarat, citate de Mediafax, că reprezentanţii DLAF au ajuns la concluzia că soţia fostului ministru Botiş, Ligia Botiş, care în proiect avea poziţia de "responsabil grup de lucru II", a "mistificat adevărul" în ceea ce priveşte experienţa sa reală.

Conform controlului DLAF, Ligia Botiş a câştigat, din participarea în acest proiect, suma de 33.317 lei, adică aproximativ 8.000 de euro.

"Doamna Botiş trebuia să aibă cinci ani de experienţă în management, resurse umane sau comunicare. În realitate, ea a lucrat doar un an şi patru luni ca manager al firmei ei, un mic atelier de mobilă care a avut, de la înfiinţare, cel mult trei angajaţi. A trecut, de asemenea, în CV, la capitolul «experienţă profesională», faptul că este doctorand la Universitatea Tehnică din Cluj, pe care a trecut-o ca fiind angajatorul ei, în condiţiile în care nu are cu instituţia un raport de muncă", au declarat sursele judiciare citate.

"Apreciem că experienţa managerială anterioară deţinută de doamna Ligia Botiş nu este suficientă şi relevantă pentru a o recomanda în vederea ocupării funcţiei pentru care a aplicat în cadrul proiectului", au scris reprezentanţii DLAF în nota înaintată procurorilor DNA.

În document, reprezentanţii DLAF au scris că o suspectează pe Ligia Botiş că s-ar face vinovată de o infracţiune din Legea 78 din 2000 "privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie", faptă pedepsită cu închisoare de la trei la 15 ani: "folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor".

Scandalul privind proiectul "Sansa la demnitate" derulat de Asociaţia Parteneriat Euro-Activ din Bistriţa a izbucnit în luna aprilie a acestui an şi a dus la demisia de onoare a ministrului Muncii de atunci, Ioan Nelu Botiş. Presa a relatat că soţia ministrului Botiş este implicată într-un proiect european finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS-DRU), Autoritatea de Management a acestuia fiind în subordinea Ministerului Muncii. Imediat, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a reclamat pe Botiş la DNA pentru conflict de interese.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite