Guvernul, atent cu primăriile PDL şi UNPR: 66,5 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Ştefan, primarul oraşului Piatra Neamţ
Gheorghe Ştefan, primarul oraşului Piatra Neamţ

Campioanele fondurilor de ajutorare primite de la Guvern sunt primăriile din Piatra-Neamţ, Călăraşi şi Huedin, conduse de oamenii PDL-UNPR. Guvernul a dat 66,5 milioane lei unui număr  de 300 primării cu situaţii financiare dificile.

Guvernul a transferat 66,5 milioane lei către un număr total de 300 primării cu situaţii financiare dificile, acoperind datoriile acestora, precum şi cheltuielile curente şi de capital.

Lista primăriilor relevă un număr total de 1.035 unităţi beneficiare şi că cele mai multe fonduri au fost alocate primăriilor din Piatra-Neamţ (1,1 milioane lei), Călăraşi (900.000 lei) şi Huedin, judeţul Cluj (600.000 lei).

Primarul din Piatra Neamţ este Gheorghe Ştefan (PDL), Călăraşiul e condus de liderul filialei locale a UNPR, iar primarul Huedinului e Mircea Moroşan (PDL).

La nivelul Capitalei, cele mai multe fonduri au fost alocate primăriei sectorului 2 deţinută de UNPR (400.000 lei), urmată de primăria sectorului 5 deţinută de PSD (350.000 lei) şi primăriile sectoarelor 3 şi 6, ambele deţinute de PDL. Către ele au mers 300.000, respectiv 100.000 de lei.

Banii au fost alocaţi din Fondul de rezervă al Guvernului.

Un studiu prezentat în luna iunie anul trecut de către Institutul pentru Politici Publice a indicat că peste 70% dintre primarii care au obţinut în 2009 bani din Fondul de rezervă al Guvernului aparţin PDL.

Guvernul a spus că fondurile nu au fost alocate pe criterii politice, ci în funcţie de stadiul investiţiilor în derulare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite