Opoziția răspunde atacurilor președintelui: Nu noi am băut cu Voronin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

USL a răspuns astăzi atacurilor pe care Traian Băsescu le-a lansat ieri care au fost calificate drept ”ieșiri necontrolate”.

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit pentru prima dată de la declanşarea protestelor în stradă, la depunerea jurământului noului ministru de Externe, Cristian Diaconescu (UNPR). Şeful statului a declarat la Cotroceni că mesajele lansate în prezent de Ion Iliescu, Crin Antonescu, Victor Ponta şi colonelul Mircea Dogaru sunt similare cu cele lansate de fostul preşedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin.

"Ştiţi ce mă şochează cel mai tare? Că mesajul lui Ion Iliescu, al lui Victor Ponta, al lui Crin Antonescu, al aşa-numitului lider al societăţii civile, fostul colonel Dogaru sunt similare cu ale fostului preşedinte al Republicii Moldova, actualul şef al fracţiunii Partidului Comunist din republica Moldova, Vladimir Voronin", a spus şeful statului, după ce Cristian Diaconescu a depus jurământul în funcţia de ministru de Externe.

Astăzi membrii USL au răspuns atacurilor președintelui. Într-o conferință de presă ce a avut loc la sediul partidului, Crin Antonescu a declarat: ”În privința atacului președintelui, nu am să răspund la aspectele caraghioase. S-a subliniat îndeajuns. Nu noi am băut frățește cu Voronin, nu noi am făcut schimb de produse viticole”.

Președintele USL s-a referit la cadoul făcut de Vladimir Voronin lui Traian Băsescu, în 2005, care a constat în câteva mii de sticle de vin.

Victor Ponta a adăugat că ”ieșirea necontrolată de aseară a președintelui demonstrează că nu este capabil de dialog și de a găsi soluții”.

Daniel Constantin, președintele oficial al PC-ului, a declarat că nu vrea să vorbească ”despre despre starea fizică și psihică a președintelui”, completând că ”toți românii au văzut asta aseară”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite