Ponta: TVR şi SRR vor avea conducere strict politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta este poreclit Micul Titulescu
Victor Ponta este poreclit Micul Titulescu

Preşedintele social-democraţilor, Victor Ponta, a declarat că Televiziunea Română şi Serviciul Român de Radiodifuziune vor avea conduceri alese pe criterii strict politice, el susţinând că TVR va reveni PDL, iar SRR va reveni UDMR, informează Mediafax

Liderul PSD a precizat că declaraţiile făcute de deputaţii PDL, printre care şi Raluca Turcan,privind "jugul politic" al TVR şi SRR sunt valabile doar când democrat-liberalii nu se alfă la guvernare.

"Dacă doamna Turcan, după ani de lupte, va reuşi până la urmă să transforme Televiziunea în portocaliu - şi Radioul înţeleg că va fi verde , dar nu verde ecologist, ci verde UDMR - va însemna că, din păcate, toate declaraţiile făcute până acum, prin care domana Turcan şi membrii PDL vorbeau de jugul politic asupra Televiziunii şi asupra Radioului, aşa cum ne-am obişnuit la PDL, au valoare doar când nu e vorba de jugul lor politic. Dar când sunt ei acum la putere, ceilaţi trebuie să facem ciocul mic, conform solicitării PDL-iste cunoscute şi vom avea o conducere strict politică - PDL la TVR şi UDMR la Radio România", a precizat Ponta.

PSD se opune unei conduceri politice a celor două instituţii publice de presă


Victor Ponta a precizat că partidul pe care îl conduce se va opune unei conduceri exclusiv politice a celor două instituţii de presă.

"Sunt convins că, dacă vor merge pe acest drum, sigur că ne vom opune. Nu avem majoritatea necesară, însă o poziţie de principiu este importantă", a spus Ponta.

El a arătat, răspunzând unei întrebări, că PSD nu a discutat despre propunerile pe care le va face la CA ale SRTv şi SRR, însă a opinat că acolo este locul profesioniştilor.

"Nu am discutat aşa ceva. Deocamdată, raportul privind Radioul şi Televiziunea nu au fost încă discutate în plenul comun. Probabil că se va întâmpa lucrul ăsta mâine şi poimâine. După aceea vom discuta despre nominalizări. Punctul meu de vedere, pe care îl voi discuta cu colegii mei, este de a avea profesionişti şi de a nu politiza în niciun fel conducerile strict profesionale ale Televiziunii şi ale Radioului", a spus Ponta.

Şedinţa de plen comun a Camerei Deputaţilor şi Senatului, care avea pe ordinea de zi rapoartele SRR şi SRTV a fost suspendată, miercuri.

Respingerea raportului de activitate a TVR înseamnă demiterea întregului Consiliu de Administraţie condus de Alexandru Sassu. Printre numele vehiculate în presă pentru funcţia de preşedinte-director general al TVR se numără Rodica Culcer, Robert Turcescu, Valeriu Turcan, Florin Călinescu, Brânduşa Armanca.

Mandatul conducerii SRR a expirat anul trecut, fiind prelungit până la sfârşitul lunii martie 2010. Petru şefia SRR presa a vehiculat două nume, cel al lui Gasparik Attila, fost reprezentant al UDMR în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), şi pe cel al lui actualului reprezentant al Uniunii în CNA, Szasz Attila. O variantă luată în calcul de PDL, în cazul în care UDMR nu va face nominalizarea, ar fi menţinerea în funcţie a actualei şefe a postului de radio public, Maria Ţoghină.

Băsescu vs. TVR

Preşedintele Traian Băsescu a avut un adevărat meci cu Televiziunea Română condusă de Alexandru Sassu în timpul campaniei electorale pentru preşedinţie. În noiembrie 2009, Traian Băsescu a refuzat să participe la o dezbatere care ar fi trebui să  aibă loc la Televiziunea Română deoarece Alexandru Sassu a modificat pe ultima sută de metri detaliile confruntări stabilite cu staff-urile de campanie ale principalilor candidaţi. Cu acea ocazie, Traian Băsescu a precizat că nu mai apare la TVR câtă vreme serviciul public de televiziune este condus de "omul PSD-ului". Alexandru Sassu vine din rândul socuial-democraţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite