UPDATE PSD-ul în era Ponta: fără declaraţii pe scări şi maşini în curtea sediului partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima şedinţă a Biroului Permanent Naţional al PSD-ului cu Victor Ponta preşedinte a adus reguli noi pentru social-democraţi: nu mai au voie să intre cu maşina în sediul partidului dinspre Kiseleff şi nici să dea declaraţii înaintea întâlnirilor din partid.

UPDATE: Ponta: Dacă legea pensiilor trece de Parlament în forma neamendată vom depune o moţuine de cenzură

Victor Ponta, noul lider al social-democraţilor, a declarat la finalul primei şedinţe a BPN prezidată de el că PSD-ul va depune o moţiune de cenzură dacă proiectul legii pensiilor trece de Parlament în forma propusă de Guvern.

"Dacă legea pensiilor trece de Parlament în forma neamendată vom depune o moţuine de cenzură", a declarat Ponta.

Acesta a ţinut să dea asigurări că cei care au candidat pentu funcţii în conducerea partidului şi nu au obţinut acele funcţii nu sunt excluşi din echipă. De asemenea, PSD a ţinut să lămurească şi termenii unei viitoare colaborări cu partidul condus de Crin Antonescu. Ponta a declarat că o posibilă colaborare cu liberalii se va limita la limitarea impactului politicilor Guvernului asupra românului de rând. "PNL este, totuşi, un partid de dreapta. Vom avea foarte puţine puncte în comun ca ideologie şi program. Cred că vom fi un adversar redutabil pentru orice partid de dreapta. PSD rămâne principalul partid de opoziţie şi singurul partid de stânga de pe scena politică", a spus Victor Ponta.

Reguli noi pentru social-democraţi

Proaspătul preşedinte al PSD-ului, Victor Ponta, a declarat luni, înainte de primei şedinţe a BPN la care participă în calitate de lider al partidului, că prima schimbare pe care o va face va fi să nu mai permită accesul maşinilor pe la intrarea din faţa sediului PSD. Ponta a declarat că şi-ar dori ca democrat-liberalii să intre pe jos în sediul partidului, iar maşinile să fie parcate în parcări adiacente sau să intre în curtea din spatele partidului. Singurul care va fi exceptat de la acestă regulă este octogenarul Ion Iliescu.

"O să vedeţi deja prima schimbare, poate nu o să mai intre nimeni cu maşina până aici, în afară de domnul preşedinte Iliescu, bineînţeles. Toţi ceilalţi o să intrăm pe jos, ca să arătăm şi noi ca un partid social-democrat şi să nu intrăm cu toate maşinile până aici", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Ponta vrea o comunicare organizată

Mersul pe jos nu este singurul lucru cu care social-democraţii vor trebui să se obişnuiască. Ponta a declarat că vrea să pună punct tradiţiei declaraţiilor pe scările sediului partidului, informaţiile din BPN nu vor fi aflate decât la finalul şedinţei.
 
"Am o primă veste proastă, dar care sper să rămână aşa pentru dumneavoastră (jurnaliştii, n.r), dar care sper să rămână aşa, bună pentru noi, că ştirile despre partid, despre BPN, le veţi avea doar la sfârşit, nu în timpul BPN", a afirmat noul preşedinte PSD.

Ponta a învăţat de la Adrian Năstase şi cum să se poate cu presa. Pentru a fi sigur că ce apare în media se potriveşte cu doleanţele partidului, Ponta vrea, potrivit programului său "România Corectă" înfiinţarea sau susţinerea financiară a unor instituţii media de stânga care să sprijine partidul.

Ponta s-a întâlnit înainte de BPN cu Adrian Năstase şi departamentele partidului. De altfel, Adrian Năstase a declarat, înainte de şedinţă, că va candida pentru un nou mandat la şefia Consiliului Naţional al partidului.

"În acelaşi timp, eu, cel puţin, nu voi mai face asbolut nicio declaraţie pe scările celebre ale partidului. Mă veţi găsi în fiecare zi după BPN la sala de conferinţe şi sunt convins că toţi colegii mei vor respecta această regulă, care este în interesul nostru", a conchis Ponta.

Prima şedinţă a BPN prezidată de Ponta, fără Iliescu şi Geoană

Şedinţa BPN a Partidului Social Democrat prezitată de noul lider, Victor Ponta, a avut loc în lipsa unor personalităţi marcante ale partidului, precum Ion Iliescu şi Mircea Geoană.

La prima şedinţă a Biroului Permanent Naţional de după Congres participă Victor Ponta, Liviu Dragnea, Adrian Năstase, Nicolae Bănicioiu, Robert Negoiţă, Rovana Plumb, Ion Chelaru, Adrian Severin, Ion Prioteasa, Dan Nica, Titus Corlăţean, Rodica Nassar, Constantin Niţă, Marian Oprişan, Viorel Hrebenciuc, Aristide Roibu, Ion Câlea, Ecaterina Andronescu şi Marian Vanghelie.

De la şedinţa BPN lipseşte preşedintele Senatului, Mircea Geoană, care a pierdul la Congres funcţia de preşedinte al partidului în favoarea lui Victor Ponta, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, dar şi vicepreşedinţii Gheorghe Nechita, Ion Toma şi Valeriu Zgonea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite