Victor Ponta: Cei de la PDL se comportă ca Hitler în buncăr, în 1945. Vom câştiga alegerile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat sâmbătă că liderii PDL „se comportă ca Hitler într-un buncăr, în 1945" și că oponenții politici speră ca între PSD și PNL să aibă loc o scindare din cauza căreia să piardă alegerile. Ponta a mai atras atenția că el și liderul național-liberal, Crin Antonescu, vor câștiga alegerile parlamentare.

Prezent la lansarea candidaților USL Dâmbovița, președintele PSD, Victor Ponta, a declarat că „cei de la PDL se comportă ca Hitler în buncăr, în 1945. Şi Hitler, atunci, spunea că o să se certe americanii cu ruşii, englezii. Spera, dar nu s-a întâmplat".

Ponta a accentuat faptul că scindarea dorită de democrat-liberali nu va avea loc, motiv pentru care alianța dintre social-democrați și național-liberali va rămâne în picioare. „Nu se va certa PSD cu PNL şi eu nu cred că va fi nicio criză, nici în PSD, nici în PNL."

„Am văzut că moare de grija mea domnul Lăzăroiu (Sebastian Lăzăroiu, n.r.). Apreciez grija pentru mine şi mă bazez pe o chestiune simplă de logică politică: niciun lider politic care îşi duce partidul la victorie nu are nicio problemă în partid. Cei care îşi duc partidele la înfrângere pierd funcţia de lider. Motiv pentru care domnul Antonescu şi cu mine, câştigând alegeri în acest an şi în decembrie, o să rămânem lideri", a adăugat președintele PSD, Victor Ponta. Declarația vine ca răspuns la întrebarea jurnaliștilor referitoare la modul în care comentează posibila înlocuire a lui Crin Antonescu cu Călin Popescu Tăriceanu, la șefia PNL.

Totodată, actualul lider național-liberal, Crin Antonescu, a declarat, ironic, că ar putea fi exclus din partid pentru lipsă de „romantism" de către cuplul Călin Popescu Tăriceanu - Liviu Dragnea sau de cel care s-ar forma între premierul Victor Ponta şi liderul PNL Prahova, Mircea Roșca.

Remarca lui Antonescu a fost făcută, sâmbătă dimineață, cu ocazia lansării candidaţilor USL în Sinaia, respectiv a preşedintelui PNL Prahova, Mircea Roşca, şi a senatorului PSD, Georgică Severin. Preşedintele PNL a reacţionat astfel la critica formulată de Roşca, nemulţumit de afirmaţia lui Antonescu privitoare la „romantism", rostită joi cu ocazia lansării programului de guvernare al USL.

„Sper că nu sunt singurul care m-am debarasat, chiar dacă am făcut-o cu neplăcere, de ultima urmă de romantism în materie de politică. Nu mă păcălesc pe mine însumi, nu vă păcălesc pe dumneavoastră şi nu vrem să păcălim pe nimeni dintre cetăţenii acestei ţări, care e clar că la 9 decembrie vor arăta că suntem, acum, singura lor speranţă", afirma atunci preşedintele PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite