Cei 15 vicepreşedinţi ai PSD devin 18

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Alegerea preşedintelui partidului prin votul tuturor membrilor precum şi sporirea cu trei a numărului vicepreşedinţilor reprezintă pricipalele modificări la Statut aprobate de Comitetul Executiv Naţional al PSD.

Propunerile de modificare a Statutului aprobate de CexN urmează să fie validate la Congresul extraordinar de azi, care se va desfăşura la Sala Palatului. Noul sistem de alegere a preşedintelui PSD se va aplica la alegerile care vor avea loc la următorul congres ordinar al partidului, programat pentru 2014.

În ceea ce priveşte alegerea vicepreşedinţilor social-democraţi, opt dintre aceştia vor fi aleşi ca reprezentanţi ai regiunilor de dezvoltare, iar alţi şapte pe baza voturilor obţinute la congres. Pentru ceilalţi trei noi vicepreşedinţi se va renunţa la alegerea prin vot, ei vor ocupa această funcţie în calitate de preşedinţi ai primelor trei organizaţii judeţene cu cele mai bune rezultate la alegerile locale şi  parlamentare desfăşurate până la următorul congres.

O altă propunere adoptată a fost cea referitoare la desemnarea candidatului PSD la alegerile prezidenţiale prin votul tuturor membrilor dar şi al simpatizanţilor partidului. Secretariatul general al partidului va trebui să întocmească normele după care vor fi organizate aceste alegeri preliminare.

Statutul va fi amendat şi cu o prevedere potrivit căreia în fiecare toamnă se va organiza un  Consiliu Naţional al partidului, denumit Conferinţă Anuală, în care liderii social-democraţi vor prezenta raport de activitate ce vor fi supuse votului. La Conferinţa Anuală preşedintele poate cere un vot de încredere, în lipsa căruia întregul Birou Permanent Naţional este demis şi se organizează în scurt timp un congres extraordinar pentru alegeri interne.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite