Un vicepreşedinte PD cere alegeri anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

mea,în urma unei astfel de erori, PD şi PNL trebuie să declanşeze cât mai repede demersurile constituţionale pentru a se întoarce la popor", a afirmat Preda, într-o declaraţie transmisă

mea,în urma unei astfel de erori, PD şi PNL trebuie să declanşeze cât mai repede demersurile constituţionale pentru a se întoarce la popor", a afirmat Preda, într-o declaraţie transmisă ziarului Adevărul.
El a explicat că este nevoie de alegeri anticipate pentru ca populaţia României să aleagă o clasă politică "cu totul alta decât cea actuală". Potrivit lui Preda, dacă PD şi PNL ar accepta "această stare confuză de lucruri, întărită de votul de marţi din Cameră", vor fi catalogate drept două formaţiuni la fel de imorale ca şi PC şi UDMR, a căror imoralitate este deja "consacrată". "Cred că primul-ministru, Călin Popescu Tăriceanu, colegul nostru de Alianţă, are datoria, acum faţă de noi şi faţă de ţară, să pună capăt acestei imoralităţi şi să susţină împreună cu noi întoarcerea la popor, la votul acestuia", mai cere vicepreşedintele PD. El îi reproşează lui Tăriceanu faptul că nu i-a demis din guvern pe reprezentanţii PC şi UDMR. "Un bun partener şi un adevărat prieten politic i-ar fi demis din Cabinetul său la cel mult jumătate de oră de la isprava de marţi din Cameră", consideră Preda. El a amintit că a avertizat încă de acum câteva luni asupra imoralităţii PC şi UDMR şi, pentru că această problemă nu a fost tranşată, s-a ajuns ca PD şi PNL să fie considerate "părtaşe" la această imoralitate. "Îmi este ruşine că prin decizia de marţi a Camerei s-a pus în pericol un criteriu politic de aderare - Legislativul obstrucţionând lupta împotriva corupţiei", afirmă Preda.
Potrivit statutului PD, vicepreşedinţii au dreptul să facă declaraţii în numele partidului. În 2005, Traian Băsescu şi PD au cerut de mai multe ori declanşarea alegerilor anticipate. Această temă a fost abandonată în toamna lui 2005, după ce premierul Tăriceanu a refuzat să demisioneze de la conducerea Executivului, invocând necesitatea îndeplinirii criteriilor de aderare la UE. În 2006, mai mulţi lideri ai PD au invocat posibilitatea declanşării anticipatelor imediat după aderarea la UE.

Boc nu vrea să rupă coaliţia
Preşedintele PD, Emil Boc, s-a dezis, ieri, din nou, de declaraţiile lui Cezar Preda, spunând că acesta a vorbit în nume personal şi nu există motive de rupere a coaliţiei. "Ne aşteptam ca PC şi UDMR să fie mai aproape de noi decât de PSD. Personal, sunt dezamăgit de votul celor două formaţiuni, dar acesta nu este un motiv de rupere a coaliţiei. Nu aveau, luând stricto-senso programul de guvernare, o obligaţie în legătură cu această cerere a DNA", a spus Boc.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite