Varujan Vosganian, atac la Băsescu: "Preşedintele rămâne un simplu tăietor de panglici. PDL va pierde zeci de parlamentari"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Varujan Vosganian, scriitor şi vicepreşedinte  al PNL
Varujan Vosganian, scriitor şi vicepreşedinte al PNL

Senatorul PNL a scris pe blogul său că până la startul alegerilor parlamentare din această toamnă se vor îngroşa rândurile dezertorilor din PDL. Vosganian a anunţat, de altfel, că alianţa USL a intrat în linie dreaptă pentru campania electorală.

"Zilele trecute umbla zvonul ca PDL pregateste o motiune de cenzura inca din 3 septembrie, in debutul sesiunii parlamentare. Toti cei care vad in presedinte un combinator desavarsit dadeau ca sigura caderea Guvernului. Realitatea a dovedit, cel putin pana acum, contrariu. Nu grupurile parlamentare USL au suferit pierderi, ci cele ale PDL. Iar in continuare se asteapta si alte dezertari. La urma urmei, ce parlamentar ar dori sa plece de la o alianta de 60% la un partid de sub 20%, in conditiile in care legea electorala transforma accesul partidelor mai mici intr-o veritabila loterie? Potrivit scenariilor moderate, USL va castiga mai multe zeci de parlamentari, iar PDL va pierde cateva zeci. Motivatia unui parlamentar care deja a facut o data dus-intors cursa PSD/PNL – PDL e egala cu zero, atunci cand se pune problema repetarii acestui traseu penibil", scrie senatorul.


Vosganian prezintă, de asemenea, şi planurile USL pentru campania electorală pentru alegerile parlamentre.

"Am facut parte dintr-un Guvern care avea de infruntat un presedinte pus mereu pe cearta, un Parlament in care Guvernul se sprijinea , in mod real, pe 25% dintre alesi, structuri informative si Parchete care au dus la suspendarea a nu mai putin de sase ministri. Cu toate acestea, Guvernul a rezistat si a pastrat un nume bun in memoria romanilor. Actualul Guvern are, in plus, un avantaj incontestabil: are de partea sa si majoritatea parlamentara. Parlamentul si Guvernul reprezinta, impreuna, puterea intr-un stat. Atunci cand ele sunt constiente de puterea lor, presedintele ramane un simplu taietor de panglici si purtator de cuvant pentru sine insusi, serviciile de informatii invata ce inseamna controlul parlamentar, iar Parchetele isi reimprospateaza, potrivit legii, conducatorii si modaliatea de a conduce, respectand procedurile. USL are, pentru urmatoarele luni aceste cateva sarcini. In primul rand de a fi constienta de forta sa institutionala si de a o transpune in practica. In al doilea rand, de a-si aseza liniile pentru campania electorala care vine. Si in al treilea rand, sa recastige increderea oamenilor de cultura, a mediului academic si a mediului de afaceri. Cat despre organismele internationale, asta ramane dupa alegeri, cand votul popular va confirma ceea ce ele nu au vrut sa vada in rezultatul din 29 iulie".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite