La varful PSD au aparut maraielile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imediat ce si-au revenit dupa lovitura pe care au primit-o sambata, "greii" din PSD au inceput sa fie nemultumiti de ceea ce s-a intamplat. Rand pe rand, vicepresedintii partidului isi fac auzita

Imediat ce si-au revenit dupa lovitura pe care au primit-o sambata, "greii" din PSD au inceput sa fie nemultumiti de ceea ce s-a intamplat. Rand pe rand, vicepresedintii partidului isi fac auzita vocea, intr-o tentativa de interpretare a statutului. Surse din PSD spun ca atmosfera de la varf este destul de tensionata, iar noii membri ai conducerii partidului sunt priviti cu neincredere, atribuindu-li-se de cele mai multe ori calificativul de "nulitati" cand vine vorba despre unii dintre ei. Tonul l-a dat Doru Ioan Taracila, care, intr-un interviu acordat postului de radio BBC, a lasat sa se inteleaga ca exista o stare de spirit negativa, care, desi nu se regaseste la nivelul central, este caracteristica in aceste zile membrilor din teritoriu. "Exista printre membrii de rand poate nu o stare de panica, dar o anumita degringolada in care ei se gasesc, neintelegand de fapt care este pozitia noastra", a spus Taracila. Destul de direct, Taracila a zis ca decizia de dizolvare a Delegatiei Permanente a fost unanim acceptata, fara a fi vorba de un ordin de partid, amenintand ca cei din garda veche vor face diametral opus daca vor primi ordine: "In definitiv, majoritatea dintre noi am facut parte din FSN si atunci cand ni s-au dat ordine, am facut diametral opus. De data aceasta, este un risc asumat, pentru ca, in definitiv, am dizolvat structura suprema de conducere". Daca Doru Ioan Taracila a adoptat un limbaj de avocat pentru a arata ca exista nemultumiri in randul vicepresedintilor, Dan Ioan Popescu a fost ieri mult mai direct, el a facut apel la statut si a gasit destul de repede o interpretare statutara la o situatie nestatutara cum este cea de autosuspendare a Delegatiei Permanente. Popescu a constatat ca este in continuare in functia de vicepresedinte pana cand congresul il va elibera din post. Cel mai alunecos a fost Viorel Hrebenciuc, care se afla la Bacau in expectativa. El ne-a declarat ca "era nevoie de o rupere de ritm". Ca si colegul sau Taracila, spunea ca urmareste cu interes cum va fi receptata modificarea in randul simpatizantilor partidului si a membrilor PSD, exprimandu-si temerea ca exista pericolul ca acestia sa interpreteze altfel gestul de la Bucuresti. PSD va avea prima reactie in luna august, cand un nou sondaj de opinie ii va arata daca a fost o miscare buna sau proasta. Deocamdata, partidul de guvernamant isi instruieste astazi noul Birou Coordonator si da membrilor acestuia primele sarcini concrete pentru activitatea lor executiva.
Dan Ioan Popescu:
"Am fost si raman vicepresedinte PSD, pentru ca am fost ales"
"Am fost si raman vicepresedinte PSD pana la Congresul partidului din luna august, pentru ca am fost ales", a declarat, ieri, Dan Ioan Popescu, ministrul Economiei si Comertului. "Nu consider ca am lasat partidul pe mana lui Corlatean (Titus Corlatean este purtatorul de cuvant al PSD, proaspat cooptat in Biroul de Coordonare), fata de care am o parere foarte buna", a mai spus el, recunoscand faptul ca "structurile de conducere a PSD au fost, poate, stufoase si ineficiente". In opinia sa, masurile luate de premierul Adrian Nastase au avut in vedere "eficientizarea activitatii la nivel de partid". Delegatia Permanenta a PSD a decis, sambata, sa-si suspende activitatea pana la Congresul partidului din luna august, conducerea executiva urmand sa fie asigurata de un Birou Coordonator. "Nu am remarcat cuvantul autodizolvare in interventia premierului Adrian Nastase. Eu am inteles ca, pana la Congresul din luna august, Delegatia Permanenta isi inceteaza activitatea", a afirmat, sec, Dan Ioan Popescu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite