Marian Vanghelie, în turneu european

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreedintele PSD Marian Vanghelie pare cuprins de febra deplasărilor peste hotare. După ce a efectuat o vizită în SUA şi abia a încheiat o alta la Roma, primarul „care este" are pe listă şi alte destinaţii, printre care Strasbourg şi Londra. În septembrie, Vanghelie va lua avionul spre Israel, iar mai târziu în toamnă ar putea pleca în mult-aşteptata vizită la Moscova.

„La Strasbourg o să fie o reuniune la care se va discuta despre noi strategii pentru administraţiile locale, despre proiecte pentru a atrage bani. Da, mă mai duc şi la Londra, mă duc şi în Israel şi să ştiţi că acolo o să am întâlniri foarte importante...Chiar o să mă întâlnesc cu oameni foarte importanţi acolo. Da, o să fie şi o vizită în Rusia....Da' ce vreţi, să vă spun chiar tot?", s-a eschivat Vanghelie de la mai multe amănunte.
Cozmin Guşă, pe care presa îl prezintă drept consilierul lui Marian Vanghelie, dar care se autodefineşte „prietenul" acestuia, nu a dorit nici el să ofere alte detalii. „Ultima oară când am vorbit cu Marian, adică acum vreo câteva luni, îmtr-adevăr era vorba despre aceste plecări, cel puţin la nivel de intenţie", a declarat Guşă pentru „Adevărul".
Deplasările i-ar putea aduce însă lui Vanghelie, pe lângă beneficiile de imagine, unele probleme la vârful partidului. Surse din PSD susţin că mai mulţi lideri ai partidului, printre care şi Victor Ponta, au fost deranjaţi de vizita lui Vanghelie în SUA. „Da' pe cine reprezintă Vanghelie când se duce în aceste vizite?" ar fi întrebat, aceştia, nemulţumiţi, la şedinţa în care au fost contabilizate reproşurile la adresa lui Vanghelie. Potrivit aceloraşi surse, vizita primarului „care este" în SUA a constituit, dealtfel, unul din „capetele de acuzare" care au dus la înlocuirea lui Vanghelie din funcţie de preşedinte al PSD Bucureşti.
Întrebat ce îl va sfătui pe Vanghelie în privinţa deplasărilor externe pentru a nu-l supăra pe Victor Ponta, Cozmin Guşă a răspuns: „Dacă Victor Ponta are gânduri atât de urâte faţă de Marian, atunci eu îi spun să se pună în locul acestuia şi să se gândească la cum ar fi fost dacă eu sau Năstase i-am fi interzis să plece în vizite peste hotare atunci când era preşedinte la Tineret. Dar probabil că se teme de popularitatea lui Vanghelie în PSD şi crede că aceste vizite i-ar spori lui Marian prestigiul în partid, punându-l în contrapondere cu al lui".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite