Victor Ponta: Ungureanu îmi e “la fel de adversar politic” ca şi Boc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul USL Victor Ponta a declarat, vineri, la Braşov, că în ciuda diferenţelor dintre Boc şi noul premier, Mihai Răzvan Ungureanu, îi consideră pe amândoi "adversari politici", deşi nu îi va trata la fel.

"Domnul Ungureanu este adversarul meu politic, de joi, şi nu cred că trebuie să îl tratez aşa cum l-am tratat pe domnul Boc. E un alt tip de adversar, sunt două persoane diferite. Eu nu cred că domnul Ungureanu este la fel ca domnul Boc, dar cred că îmi este la fel de adversar politic", a explicat Ponta.


În conferinţa de presă de la Braşov, Ponta a explicat că nu există loc de colaborare între PSD şi noul guvern, şi că nu crede că noul premier este atât de naiv încât să rămână cu această impresie. El a explicat că cele 15 puncte prezentate în discursul suţinut joi nu erau pentru USL, ci pentru România.


"Mă îndoiesc că Guvernul va face măcar două, trei proiecte din cele prezentate", a susţinut Ponta, arătând, astfel, că nu există loc de colaborare între Putere şi Opoziţie.

Liderul USL a pledat, la Braşov, pentru dialog şi civilitate. "Nu cred că cine ţipă mai tare are neapărat dreptate şi nu cred că trebuie să ţipăm unii la alţii, ci să vorbim. Şi mai cred de asemenea că trebuie să-l batem pe Traian Băsescu şi să-l scoatem din viaţa politică, înainte de 2014, dar nu cu metodele lui".

Impresia unei posibile colaborări între PSD şi noul Guvern a apărut în urma discursului susţinut de Victor Ponta, în şedinţa parlamentară pentru învestirea cabinetului Ungureanu. Ponta a prezentat, atunci, un program în 15 puncte, care, dacă va fi urmat, ar putea aduce cabinetului Ungureanu sprijinul Opoziţiei. În ciuda speculaţiilor de scindare a USL, Victor Ponta a explicat că discursul avea o nuanţă de ironie, întrucât Guvernul nu va fi niciodată de acord cu acel program guvernamental. Astfel, Ponta a negat vehement posibile conflicte la nivelul Uniunii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite