VIDEO Băsescu: "O mai putem duce aşa încă doi ani. Nu vreau să înţelegeţi că eu susţin că nu mai avem soluţii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus parlamentarilor care fac parte din coaliţia guvernamentală că România a ajuns într-un punct critic, dar că "o mai putem duce aşa încă doi ani", potrivit unei înregistrări care a fost făcută publică de postul de televiziune Antena 3.

Potrivit Antena 3, înregistrarea cuprinde afirmaţiile preşedintelui din cadrul întâlnirii de marţi cu reprezentanţii partidelor colaliţiei de guvernare. În fragmentul dat publicităţii, şeful statului le-ar spune interlocutorilor săi că România este într-un punct critic, însă ar exista soluţii.

"Dacă ne menţinem cheltuielile de după reducerea salariilor şi pensiilor, ar trebui să avem o creştere de 21 la sută a Produsului Intern Brut (PIB) ca să ne acoperim cheltuielile. Am ajuns într-un punct critic. Sigur, nu vreau să înţelegeţi că eu susţin că nu mai avem soluţii. Vreau să ştiţi că putem s-o mai ducem aşa încă doi ani", le-ar fi spus Băsescu parlamentarilor, potrivit înregistrării difuzate de Antena 3.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a declarat la o întâlnire cu mediul de afaceri italian din România că nu va fi interveni nicio modificare de substanţă sau de filozofie în scrisoarea către FMI, menţionând că nu se intenţionează creşterea fiscalităţii.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat în cadrul întâlnirii cu parlamentarii şi miniştrii PDL, că ministerele şi agenţiile ar trebui să afişeze pe site-urile oficiale numele şi toate veniturile angajaţilor, astfel încât românii "să vadă cât câştigă fiecare bugetar", au declarat surse din PDL, citate de agenţia de presă Newsin.

Potrivit unei înregistrări video prezentată de Antena 3, la întâlnirea cu parlamentarii puterii, preşedintelui i-a fost atrasă atenţia că în 2009 susţinea că pensia socială minimă ar fi trebui să fie de 500 lei, nu de 350 lei cât este în prezent. Băsescu i-a replicat, în glumă, că era sub influenţa băuturilor alcoolice când a spus acest lucru.

Şeful statului a replicat, ulterior, că tema pensiilor a fost introdusă în campania din 2008 şi că nimeni nu l-a întrebat atunci când Guvernul a susţinut-o.

Băsescu: "Agricultura ar trebui fiscalizată"

Potrivit informaţiilor apărute în presă, întregistrarea a fost făcut la întâlnirea preşedintelui cu grupul independenţilor. Tot cu acestă ocazie, Traian Băsescu s-a arătat iritat de faptul că pe piaţa din România ajung fructe şi legume turceşti, dar etichetate ca şi cum ar fi produse în Uniunea Europeană.

"Agricultura trebuie fiscalizată. Trebuie dată bătălia cu comerţul intracomunitar. Până la urmă e şi enervant să avem piaţa şi hypermarket-urile pline cu ananas şi banane din Olanda. Când ajung în Consiliu o să-l rog pe primul ministru olandez să-mi arate unde e plantaţia de ananas şi banane din Olanda. Sigur că sunt turceşti şi pe urmă ei le vând cu etichetă olandeză pe piaţa noastră. Nu-i mai iei vamă, nu-i mai iei nimic că e originală din Olanda" a spus preşedintele.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite