Cu stângu-n dreptu`

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul lui Mircea Geoană continuă, într-un mod aparent inexplicabil, să le ridice mingea la fileu democraţilor şi preşedintelui Băsescu. Respingerea în Senat a ordonanţelor de

Partidul lui Mircea Geoană continuă, într-un mod aparent inexplicabil, să le ridice mingea la fileu democraţilor şi preşedintelui Băsescu. Respingerea în Senat a ordonanţelor de reorganizare a Cabinetului Tăriceanu II nu face altceva decât să deruteze şi mai mult electoratul social-democraţilor, atât cât a mai rămas din el.

Practic, PSD a votat ieri împotriva unei scheme guvernamentale pe care a acceptat-o cu doar trei luni în urmă. Schimbarea bruscă de atitudine nu denotă preocupare pentru soarta ţării, ci trădează setea liderului social-democrat de a ajunge prim-ministru.

Pesediştii se menţin în postura jenantă determinată de scandalul intern pe tema introducerii moţiunii de cenzură, aducându-le servicii de imagine adversarilor politici. PD se simte mai bine ca niciodată în contextul în care PSD a luat pe cont propriu războiul cu liberalii şi guvernul.

Încercările disperate ale lui Mircea Geoană de a demonstra că este liderul unui partid de opoziţie - făcându-i viaţă grea lui Tăriceanu - au efect de bumerang. Probabil că Executivul va emite noi ordonanţe, în locul celor respinse, pentru a-şi asigura funcţionarea în legalitate. Marea problemă a preşedintelui PSD, cu moţiunea de cenzură, nu se va rezolva. El va trebui să-şi asume atât consecinţele trecerii acesteia prin parlament, cât şi eventuala renunţare, în ceasul al doisprezecelea, la depunerea moţiunii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite