Sever Voinescu(PDL): PNL nu a votat legea lustraţiei din cauza lui Voiculescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, joi, că alianţa cu Dan Voiculescu este motivul pentru care PNL nu a votat legea lustraţiei.

"Adoptarea legii lustraţiei pune în dificultate PNL, întrucât, în 2010, liberalii credeau că această lege este binevenită şi au votat-o alături de PDL. Acum, în 2012, PNL consideră că legea asta este tardivă şi nu mai poate însemna nimic pentru societatea românească", a declarat purtătorul de cuvânt al PDL.

În viziunea lui Sever Voinescu, singura diferenţă dintre partidul liberal de astăzi şi cel din urmă cu doi ani este alianţa cu Partidul Conservator şi, deci, cu Dan Voiculescu. "PSD măcar a fost consecvent şi s-a opus de la început acestei legi", a spus, cu duritate, Sever Voinescu.

"Asta explică de ce anticomunistul şi antisecuristul Crin Antonescu a devenit brusc un om care are o detaşare sceptică faţă de legea lustraţiei, asta explică de ce PNL a abandonat poziţia anticomunistă şi de condamnare a dictaturii comuniste", a argumentat Voinescu.

"Legea lustraţiei este un semn că, măcar simbolic, după atâţia ani comunismul a fost învins", a conchis purtătorul de cuvânt al PDL.

Legea lustraţiei a fost adoptată marţi de Camera Deputaţilor şi interzice foştilor demnitari comunişti să candideze la anumite funcţii publice, cum ar fi cea de senator, deputat, ministru, membru al Parlamentului European, consilier local sau judeţean, preşedinte al Consiliului Judeţean sau secretar de stat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite